Як виробляють та чим корисний заводський квас
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Великий жашківський дерун з м’ясом (ютуб-канал Костянтина Грубича)
Двома дерунами, виявляється, можна нагодувати усю родину, якщо до картопляного фаршу додасте м’ясний і познайомитися з особливостями кухні Черкаського регіону.
Звичну страву на жашківський манер приготувала для глядачів ютуб-каналу Костянтина Грубича пані Ольга Маньківська. Цю оригінальну запіканку ви неодмінно захочете приготувати ще раз.
Очищену і порізану на шматочки картоплю подрібніть у блендері разом з цибулею. Потім додайте 2 яйця, 3 ложки борошна, сіль, мелений перець і добре перемішайте.
На гарячу, змащену олією сковорідку з об’ємним дном викладіть одну частину фаршу так, аби він рівномірно покрив усю поверхню. Як тільки низ підпечеться, акуратно переверніть млинець на інший бік. У такий же спосіб приготуйте й другий дерун.
Для м’ясного фаршу пані Ольга радить брати свинину, але це може бути і курятина, і яловичина. Готують його з додаванням цибулі, солі та перцю. Любителі грибів можуть підсмажити ще й трішки шампіньйонів.
Як тільки млинці охолонуть, покрийте усю їхню поверхню м’ясом і скрутіть у формі рулету. Зверху жашківські деруни поливають сметаною, до якої слід додати трохи солі та улюблену приправу. Пані Віра радить обрати у даному випадку спеції для м’ясних страв. Якщо ваша сметана дуже густа, її слід трішки розвести водою.
Випікають рулети протягом 30 хвилин при температурі 190 градусів. Потім вийміть деруни з духовки, притрусіть їх зверху тертим сиром і ще потримайте на вогні 10 хвилин.
Нарізані шматочки особливо добре смакують із свіжою зеленню.
Дивіться також рецепт оригінальних печінкових млинців.
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>
Що не кажіть, але патриції Стародавнього Риму таки зналися на м’ясі. Принаймні рецепти із найдавнішої кулінарної книги, яку, за легендою, уклав античний повар-гурман Марк Ґавій Апіцій, тому красномовний доказ >>
У кожної господині, яка любить куховарити вдома, є щонайменше один варіант приготування двох страв з однієї курки >>