Зруйновано до 90% міста: путін перетворює Маріуполь на Варшаву часів Гітлера

19:05, 21.03.2022
Зруйновано до 90% міста: путін перетворює Маріуполь на Варшаву часів Гітлера

Супутниковий знімок зруйнованого російським бомбардуванням драмтеатру в Маріуполі Донецької області. (Twitter/Дмитро Кулеба)

У 1939 році Гітлер відвідав захоплену Варшаву, де приймав з цього приводу парад Вермахту.

 

Дивлячись на наслідки бомбардувань та обстрілів міста вояками Вермахту, він сказав майбутньому генерал-губернатору Франку: "Подивіться на цей жах і на ці руйнування. Це жахливо ! Як поляки могли змусити мене піти на таке! Їм ніколи не зійде з рук цей кошмарний злочин."

 

Днями очільник МЗС України Дмитро Кулеба опублікував супутниковий знімок зруйнованого російським бомбардуванням драмтеатру в Маріуполі Донецької області.

 

"Це руїни драмтеатру в Маріуполі, де переховувались сотні мирних жителів. Нелюдський російський воєнний злочин",- написав він.

 

Нагадаю, 16 березня російські війська скинули надпотужну бомбу на драматичний театр у Маріуполі, в якому від обстрілів ховалися тисячі городян, переважно матері з дітьми. А перед самою будівлею був величезний напис "Діти".

 

Наразі Маріуполь перебуває в блокаді, він  зруйнований на 80-90%, кількість загиблих перевищила 2,3 тисячі, але багато людей ще перебувають під завалами, тому кількість загиблих може бути значно вища.

 

На момент блокади в Маріуполі лишалося від 350 000 до 400 000 мешканців.

 

Збройні сили України дають відсіч ворогу! Ми-під надійним захистом наших військових.

Зберігаємо спокій і віримо в ЗСУ!

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маріуполь. Більше 100 нальотів щодня