Войовнича Москва понад 100 років виправдовує свою агресію

21:13, 07.03.2022
Войовнича Москва понад 100 років виправдовує свою агресію

За 100 років у радянській / російській пропаганді практично нічого не змінилося. (facebook.com/mod.mil.rus)

Офіційна Москва любить хизуватися перед громадянами РФ, що їхня армія ніколи не вела загарбницьких війн, а лише захищалася, визволяла, виконувала інтернаціональний обов’язок тощо.

 

А ще російська пропаганда виправдовує свою агресію міфічним примусом до миру (як це було з Грузією у 2008 році), або спецоперацією по захисту ОРДЛО (як це відбувається нині, у 2022 році з Україною).

 

Як повідомляє Україна молода, про агресивну, фактично вроджену загарбницьку сутність Кремля нагадує Український інститут національної пам'яті.

 

«Подивіться – за 100 років у радянській / російській пропаганді практично нічого не змінилося.

 

Громадянською війною радянська пропаганда називала національно-визвольну боротьбу українців у 1917–1921 роках, а її наступники спробували видати за громадянську російсько-українську війну на Донбасі, тільки не вдалося», - нагадують історики.

 

І додають: «Визвольний похід», «інтернаціональна допомога», операції з «примусу до миру» чи «захисту», «боротьба з тероризмом» – основний набір слів, якими Росія жонглює з 1939-го, щоб виправдати свої загарбницькі наміри».

 

 

Сьогодні, коли світ згуртований і розуміє, що насправді відбувається в Україні, ми маємо шанс покінчити з цим раз і назавжди. Щоб жодна така «операція» чи «допомога» більше не руйнували життя в жодному куточку планети.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Такі різні два народи – українці і московити.