Закарпаття — рай для гурманів: місцеві спеціалітети для туристів і не тільки
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Млинці без дріжджів з вершками (Смачна країна з Костянтином Грубичем)
Прихильники бездріжджового тіста можуть сміливо взяти цей рецепт на замітку, оскільки ідея здорового харчування тут не знижує високі кулінарні якості.
Як приготувати тоненькі млинці з ніжним вершковим смаком повідав ютуб-канал «Смачна країна з Костянтином Грубичем».
Інгредієнти:
- вершки - 500 мл;
- вершкове масло - 125 г;
- жовтки - 2 шт;
- борошно - 200 г;
- цукор - 50 г;
- сіль - 10 г;
- олія - 50 мл.
Відділіть жовтки від білків, з’єднайте їх з цукром та м’яким маслом і збийте міксером.
Далі більшу частину вершків спочатку змішайте з борошном, а потім ще разом збийте разом із першою сумішшю.
Решту вершків необхідно підігріти у каструльці на маленькому вогні, постійно помішуючи. Потім дайте їм охолонути, збийте з тістом і залиште на півгодини.
Пекти млинці слід на розігрітій сковорідці, змащеній олією.
Читайте також рецепт оригінальних печінкових млинців.
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>