Джонсон стурбований наміром РФ розв’язати найбільшу війну в Європі з 1945 року

12:19, 20.02.2022
Джонсон стурбований наміром РФ розв’язати найбільшу війну в Європі з 1945 року

Росія проводить низку військових навчань на кордоні з Україною та в Білорусі. (facebook.com/mod.mil.rus)

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон звертає увагу світових лідерів на те, що Росія має намір розв’язати найбільшу війну в Європі з 1945 року.

 

За його словами, про це свідчать наявні дані.

 

Як інформує Україна молода, про це Джонсон сказав під час свого перебування на Мюнхенській безпековій конференції в інтерв’ю BBC.

 

Британський прем’єр каже, що днями президент США Джо Байден розповів західним лідерам про припущення розвідки, що російські війська планують не просто увійти в Україну зі сходу, через Донбас, а й з боку Білорусі та напрямків навколо Києва.

 

"Я боюся сказати, що план, який ми бачимо, призначений для чогось, що може стати справді найбільшою війною в Європі з 1945 року тільки з погляду масштабу", - сказав Борис Джонсон.

 

На його думку, є всі ознаки того, що "план у певному сенсі вже розпочався". На питання, чи вважається все ще неминучим російське вторгнення, Джонсон сказав: "Боюсь, що саме на це вказують докази, їх не прикрасити".

 

Він додав, що люди повинні також враховувати потенційну загибель не лише українців, а й молодих росіян.

 

Пан Джонсон також зазначив, що Британія запровадить ще більш далекосяжні санкції проти Росії, ніж очікувалося раніше. Зокрема, Лондон і Вашингтон зупинять російські компанії, які "торгують фунтами і доларами", а цей крок "дуже сильно вдарить" по Росії.

 

Зауважимо, що під час свого виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки Джонсон заявив, що наслідки нового російського вторгнення в Україну будуть відчуватися у всьому світі.

 

Як повідомляла «УМ», керівництво НАТО фіксує ознаки планів повномасштабного вторгнення Росії в Україну і пошуку приводу для нападу в останні дні.

 

Водночас, президент України Зеленський під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції ініціював нові переговори учасників Будапештського меморандуму щодо надання Україні гарантій безпеки, а також заявив про необхідність скликати розширений саміт Ради безпеки ООН щодо російської загрози.