НАТО фіксує ознаки планів повномасштабного вторгнення РФ в Україну - Столтенберг

10:44, 20.02.2022
НАТО фіксує ознаки планів повномасштабного вторгнення РФ в Україну - Столтенберг

Столтенберг під час спілкування з журналістами у Мюнхені. (Фото: nato.int)

Керівництво НАТО фіксує ознаки планів повномасштабного вторгнення Росії в Україну і пошуку приводу для нападу в останні дні.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг під час спілкування з журналістами у Мюнхені, передає сайт Альянсу.

 

«Усі ознаки вказують на те, що Росія планує повномасштабний напад на Україну. Ми хочемо змусити Росію змінити курс і сісти за стіл переговорів з нами», - сказав пан Столтенберг в ефірі телеканалу ARD після виступу на Мюнхенській безпековій конференції.

 

За його даними, російські війська від кордону з Україною "не виводяться, як каже Росія, навпаки, прибувають нові".

 

Генсек також сказав, що НАТО бачить ознаки того, що Росія "готується створити привід для нападу".

 

І додав, що Північноатлантичний альянс, як і раніше, відданий пошуку шляхів політичного рішення.

 

Водночас, президент США Джо Байден скликає в неділю засідання Ради національної безпеки щодо ситуації в Україні.

 

Як повідомляє речниця Білого добу Джен Псакі, президент Байден «продовжує стежити за ситуацією в Україні, і його команда національної безпеки регулярно інформує про розвиток подій».

 

За даними американської розвідки, Росія в будь-який момент може почати напад на Україну.

 

Також зазначається про те, що Байдена поінформували про зустрічі віце-президента Камали Харріс на полях Мюнхенської конференції з безпеки з президентом України Володимиром Зеленським, головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн, генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, лідерами країн Балтії, канцлером Німеччини Олафом Шольцем та лідерами інших країн – союзників і партнерів.

 

                                          Єнс Столтенберг і Камала Харріс на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

 

Нагадаємо, що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що російські спецслужби планують влаштувати теракти у ОРДЛО, а у жертвах серед мирного населення звинуватити Україну.

 

Як повідомляла «УМ», президент України Зеленський під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції ініціював нові переговори учасників Будапештського меморандуму щодо надання Україні гарантій безпеки, а також заявив про необхідність скликати розширений саміт Ради безпеки ООН щодо російської загрози.