Олімпіада-2022: збірна Фінляндії з хокею здобула історичну перемогу над росіянами

11:32, 20.02.2022
Олімпіада-2022: збірна Фінляндії з хокею здобула історичну перемогу над росіянами

Для збірної Фінляндії ця перемога стала історичною – вона вперше стала олімпійським чемпіоном з хокею. (Фото: olympics.com)

Чоловіча збірна Фінляндії з хокею здобула історичну перемогу над командою Олімпійського комітету Росії (ОКР) у фіналі чоловічого хокейного турніру зимових Олімпійських ігор-2022 у Пекіні в неділю.

 

Зустріч завершилась із рахунком 2:1. Для збірної Фінляндії ця перемога стала історичною – вона вперше стала олімпійським чемпіоном.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на офіційну сторінку Олімпіади у Пекіні.

 

Хокеїсти ОКР першими забили у грі, втім, фіни відповіли своєю закинутою шайбою після першої перерви.

 

Переможний гол фіни, проявивши характер, провели у самому дебюті третього періоду. Наприкінці матчу росіяни зняли воротаря, але відігратись так і не змогли.

 

 

Відтак, Фінляндія вперше стала олімпійським чемпіоном з хокею. До цього фіни двічі грали у фіналі, але обидва рази програвали.

 

У Росії спортивні журналісти та хокейні фахівці одразу після матчу визнали, що збірна Фінляндії заслужено перемогла у фіналі зимових Олімпійських ігор-2022 їхню національну команду.

 

Так глава Олімпійського комітету Росії Станіслав Поздняков заявив, що скандинави були явно сильнішими. А відомий тренер Борис Михайлов назвав друге місце на турнірі гарним результатом.

 

Навіть пропагандист Дмитро Губернієв також визнав домінування фінської збірної: "З таким хокеєм Олімпіаду не виграють. Майже весь фінал нас возили - ні віддати, ні прийняти".

 

 

Як повідомляла «УМ», в неділю відбудеться церемонія закриття XXIV зимових Олімпійських ігор-2022.

 

Олімпійська чемпіонка-2014, капітан жіночої збірної України з біатлону Олена Білосюк (Підгрушна) нестиме прапор України під час «Параду націй» у Пекіні.