Олена Білосюк буде прапороносцем від України на закритті Ігор в Пекіні

14:19, 19.02.2022
Олена Білосюк буде прапороносцем від України на закритті Ігор в Пекіні

Олімпійська чемпіонка-2014 Олена Білосюк (Підгрушна) горда, що має честь нести прапор України. (Фото НОК України)

Олімпійська чемпіонка-2014, чемпіонка світу, капітан жіночої збірної України з біатлону Олена Білосюк (Підгрушна) нестиме прапор України під час «Параду націй» на церемонії закриття XXIV зимових Олімпійських ігор-2022.

 

Урочиста церемонія відбудеться у Пекіні на славнозвісному стадіоні «Пташине гніздо» 20 лютого.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Національний олімпійський комітет України у суботу, 19 лютого.

 

«Головною темою церемонії і героями дійства, за словами організаторів, стануть спортсмени, адже саме вони наполегливо тренувалися, багато працювали, щоб досягти результату», - йдеться у повідомлені.

 

Саме закриття буде нетривалим за часом і відбудеться у звичному, традиційному стилі. Одним з її лейтмотивів стане історичне досягнення Пекіна, як міста, яке вперше зуміло прийняти як літні, так і зимові Олімпійські ігри.

 

Прапор України на параді закриття пронесе титулована спортсменка Олена Білосюк (Підгрушна).

 

«Через перенесений COVID-19 наша досвідчена біатлоністка змогла вийти на старт лише однієї гонки – жіночої естафету і, не дивлячись на всі наслідки хвороби та неоптимальне самопочуття, блискуче провела свій етап і як справжній капітан і фінішер – не підвела», - зазначають у Національному олімпійському комітеті України.

 

«Це вже мої четверті Олімпійські ігри і я вперше потрапляю на парад закриття. Дуже рада і горда, що маю честь нести прапор України. Пишаюся цим і хочу подякувати всім вболівальникам, всім українцям, які підтримували нас до останнього. Дякую!» - прокоментувала сама спортсменка.

 

 

Як повідомляла «УМ», на церемонії відкриття Олімпіаді в Пекіні прапороносцями від України були Олександра Назарова та Олександр Абраменко.

 

До речі, саме Абраменко приніс Україні єдину медаль – срібло на цих зимових Іграх.