Українців закликають долучитися до Всесвітнього дня книгодарування 14 лютого

19:14, 12.02.2022
Українців закликають долучитися до Всесвітнього дня книгодарування 14 лютого

Міжнародний день книгодарування активно відзначається у всьому світі саме 14 лютого. (facebook.com/ranok.corporation)

Видавництво «Ранок» закликає українців долучитися до Всесвітнього дня дарування книжок і всеукраїнського флешмобу 14 лютого.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомило видавництво «Ранок» у Фейсбук.

 

«Саме на Валентина припадає це свято, коли потрібно дарувати книжки! Книга варта того, аби мати свій особливий день!До свята ми оголошуємо Всеукраїнський Флешмоб #даруй_книгу та запрошуємо усіх українців - справжніх поціновувачів сили слова - долучитися!» - йдеться у повідомлені.

 

У видавництві зазначають, що взяти участь у флешмобі можна вже зараз і зробити це дуже просто:

 

треба подарувати книгу - другу, коханій людині, дитині, колегам, також можна подарувати книгу бібліотеці свого міста, дитячому садочку або тому, кому ця книга дійсно потрібна; зробити фото з подарунковою книгою; завантажити пост про це на своїй сторінці з гештегом #даруй_книгу та #Всесвітній_День_Дарування_Книг; передати естафету далі - друзям, близьким, знайомим (потрібно тегнути їх у пості).

 

«14 лютого - Міжнародний день книгодарування, що активно відзначається у всьому світі з 2012 року. Офіційно цей день можна назвати Днем закоханих у книжки. Проте, якщо про День Святого Валентина відомо всім українцям, то про День дарування книг майже ніхто не знає», - повідомили у команді «Ранку», передає Укрінформ.

 

І додали: «Ми маємо амбітну мету – популяризувати в Україні Всесвітній день дарування книг, щоб привернути увагу до важливості читання та запровадити в Україні нову традицію - дарувати на Валентина книжки».

 

Ініціатори підкреслюють, що книга сьогодні є надважливим соціальним продуктом, а підтримка української книги є питанням національної безпеки. Саме книжки закладають базові цінності світогляду, формують особистість, будують потужний культурний простір.

 

«Просимо вас долучитися до святкування Всесвітнього дня дарування книг: надати інформаційну підтримку та розказати українцям про це чудове свято; підтримати нашу ідею та взяти участь у всеукраїнському флешмобі до Всесвітнього дня дарування книг. Разом ми можемо запровадити новий культурний тренд, коли дарувати книжки на Валентина стане доброю традицією», - закликають у «Ранку».

 

Крім того, організатори акції нагадали, що історія свята розпочалася з традиції в родині американської книжкової блогерки Еммі Бродмур, де на День усіх закоханих дарували одне одному книги, а черговий День святого Валентина вона вирішила відзначити, подарувавши книги не лише синові, а й бідним дітям. Водночас блогерка поділилася ідеєю акції з читачами, після чого ініціатива почала стрімко поширюватися, її підхопили активісти по всьому світові.

 

«Мрійте! Кохайте! Читайте!» - наголошують у видавництві.

 

Як повідомляла «УМ», сучасний український поет, народний артист України Андрій Демиденко удостоєний звання лауреата престижної Міжнародної літературної премії імені Антуана де Сент-Екзюпері за 2022 рік за цикл віршів «Я йду в політ з Екзюпері» та визначну творчу діяльність.