Райські плоди: топ-3 рецепти десертів із яблуками
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Варення зі слив (Марусина кухня)
Зима минає, тому вже зараз варто почати пошук рецептів оригінальних фруктових десертів, аби обрати найкращі.
Ютуб-канал «Марусина кухня» пропонує зварити сливове варення по-новому, додавши йому барбарисового аромату.
Інгредієнти:
- сливи - 2 кг;
- цукор - 2 кг;
- льодяники - 200 г;
- лимонна кислота - ¼ ч. л.
Помиті сливи треба розрізати навпіл, видалити кісточки й ретельно перемішати з такою ж кількістю цукру та четвертою частиною чайної ложки лимонної кислоти. У разі якщо плоди солодкі, кількість цукру можна трохи зменшити.
Готується варення на маленькому вогні протягом 50 хвилин. Потім додайте до каструлі барбарисові льодяники і проваріть ще 20 хвилин. Увесь цей час фруктову масу необхідно регулярно помішувати, аби вона не пригоріла.
Готове варення розливають у стерильні банки й закривають прокип’яченими залізними кришками. Охоловши, цей десерт стане густим і дуже ароматним.
Дивіться також простий та оригінальний рецепт смачного супу.
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>
Що не кажіть, але патриції Стародавнього Риму таки зналися на м’ясі. Принаймні рецепти із найдавнішої кулінарної книги, яку, за легендою, уклав античний повар-гурман Марк Ґавій Апіцій, тому красномовний доказ >>