Олімпіада-2022: російські ЗМІ маніпулюють коментарями українських фігуристів

17:13, 05.02.2022
Олімпіада-2022: російські ЗМІ маніпулюють коментарями українських фігуристів

Спортивна пара Софія Голіченко та Артем Даренський. (Фото НОК України)

Тренер української спортивної пари Софії Голіченко та Артема Даренського - Лілія Батутіна спростувала російський фейк про те, що її спортсмени на Олімпійських іграх-2022 у Пекіні нібито давали інтерв'ю журналісту російського телеканалу "Матч ТВ".

 

Як повідомляє Україна молода, про це Лілія Батутіна заявила на своїй сторінці у Facebook.

 

Тренерка наголосила, що її підопічні спілкувалися виключно з українським журналістом та робили це українською мовою.

 

І зазначила, що під час інтерв'ю нахабно втрутився російський журналіст, який запитав, чи спілкуються вони з атлетами Олімпійського комітету Росії.

 

"Хлопці відповіли: "Ми намагаємося не спілкуватися зараз ні з якими командами, у зв'язку з загостренням ситуації з коронавірусом". Це все що потрібно знати про підлість російських ЗМІ. Нудно, гидко. Як можна так з дітьми? Які ж мр*зі. Фу. Гавн*ки...", – написала Батутіна.

 

 

Згодом тренерка зробила цей пост закритим, але в інших постах натякнула на підступність російських ЗМІ. 

 

Президент Асоціації спортивних журналістів України Олександр Гливинський підтвердив, що все це було підлаштовано. Адже під час спілкування у мікст-зоні питання Голіченко та Даренському почав ставити росіянин:

 

"Представник РФ запитував те саме "Чи заборонено нашим атлетам спілкуватися російською?", "Чи правда, що не можна спілкуватися з російськими атлетами?".

 

Нагадаємо, що раніше міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт рекомендував українським атлетам публічно не спілкуватися з росіянами та не перебувати поруч із їхньою державною символікою.

 

Як повідомляла "УМ", раніше український фігурист Іван Шмуратко відповів на запитання російських журналістів англійською мовою та додав, що може ще надати відповідь українською.

 

Це неабияк обурило російських пропагандистів.