Олімпіада-2022: фігурист Іван Шмуратко відповів англійською росіянам

18:58, 31.01.2022
Олімпіада-2022: фігурист Іван Шмуратко відповів англійською росіянам

Іван Шмуратко поставив росіян на місце. (Фото НОК України/facebook.com/olympicua)

Спортсмени з усього світу, в тому числі і з України, продовжують прибувати на зимові Олімпійські ігри-2022 до Пекіна. 
 
Втім, ще до урочистого відкриття Ігор український фігурист Іван Шмуратко спричинив неабиякий резонанс у російських ЗМІ, переважно пропагандистських.
 
Як повідомляє Україна молода, все через те, що українець почувши запитання журналістів російською – відповів їм англійською. Ще й додав, що може відповідати також і українською мовою. 
 
Сталося це напередодні на льодовій арені, де тренувалися фігуристи, серед яких і 20-річний киянин Іван Шмуратко. Вже після тренування спортсмени спілкувалися з представниками ЗМІ. 
 
Журналістів з Росії найбільше цікавили питання про рекомендації українським атлетам від Міністерства молоді та спорту України, згідно яких вони мають уникати росіян на Іграх. 
 
На відповідне запитання від російських журналістів Іван відповів англійською мовою:
 
«На цій Олімпіаді ми говоримо лише українською чи англійською. Чудово, що збірна України братиме участь у командному турнірі. Будемо намагатися зробити свою роботу якнайкраще.
 
Чому я говорю англійською? Як ви знаєте, я роблю все, щоб бути тут. Я спортсмен, і вся моя робота - на льоду», – наголосив фігурист Шмуратко.
 
Цікаво, що в Росії після інтерв’ю українського фігуриста російським ЗМІ англійською мовою виникла чергова істерика, накшталт тієї, що була з гаслом на футболках збірної України з футболу. 
 
Пропагандистські ЗМІ масово почали брати коментарі на цю тему у депутатів Держдуми РФ і здійняли чергову хвилю ненависті і українофобії.
 
 
Зауважимо, що Іван Шмуратко – один із шести фігуристів, що потрапили у склад олімпійської збірної України для участі на Іграх у Пекіні. Для Шмуратка Олімпіада-2022 - перша у кар'єрі. Він відібрався на Ігри у Пекіні, здобувши ліцензію на чемпіонаті світу.
 
Як повідомляла «УМ», перед Олімпійськими іграми-2022 українські атлети отримали рекомендації від Мінмолодьспорту на випадок провокацій з боку представників РФ.
 
Представникам збірної України заборонили публічно спілкуватися з росіянами і перебувати поруч з державною символікою Росії під час змагань.