Закарпаття — рай для гурманів: місцеві спеціалітети для туристів і не тільки
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Шашлик (ВСЕ ПРОСТО)
Поки для пікніків ще не настав час, любителі запеченого ошийку можуть вгамувати ностальгію на власній кухні.
Саме для них ютуб-канал «Все просто» пропонує рецепт шашлику у рукаві, який легко приготувати в духовці.
Інгредієнти:
- ошийок свинячий - 1,5 кг;
- чорний перець - 0,5 ст. л;
- сіль - 1 ст. л;
- спеції до шашлику - 1 ст. л;
- цибуля - 400 г;
- олія - 3 ст. л.
Ошийок поріжте на крупні шматочки, посоліть, додайте спеції та добре перемішайте.
Далі почищену цибулю треба потерти на дрібній терці, влити олію, а потім вимішати разом із м’ясом. Накрийте миску кулінарною плівкою і залиште у холодильнику на 3-4 години.
Мариновані шматочки ошийку акуратно перекладіть у рукав, після чого запікайте протягом години при температурі 200 градусів.
Потім вийміть форму і розріжте плівку так, аби м'ясо зверху було повністю відкрите. У такому вигляді деко знову відправте у духовку на 20 хвилин. Це потрібно для того, аби домашній шашлик отримав апетитну рум’яну шкірочку.
Читайте також, як просто і швидко приготувати смачний пиріг з яблуками.
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>