Як смачно приготувати курчат з грибами за галицьким рецептом
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
Насипний пиріг одразу з двома наповненнями – яблучним і сирним.
Для тих хто любить домашню випічку, але не має часу для приготування складних тортів, завжди знайдеться рівноцінна альтернатива.
Ютуб - канал «Готуємо смачно з Марією Макарчук» поділився рецептом насипного пирога одразу з двома наповненнями – яблучним і сирним.
Це якраз той випадок, коли смачний десерт може бути ще й корисним.
Інгредієнти для сирного шару:
- сир - 500 г;
- яйця - 2 шт;
- апельсин - 1 шт;
- цукор - 100 гр
Інгредієнти для яблучного шару:
- яблука - 1 кг;
- кориця - 10 г.
Інгредієнти для тіста:
- борошно - 280 г;
- вершкове масло - 180 г;
- цукор - 50 г;
- розпушувач - 10 г.
До сиру (бажано домашнього) покладіть цукор або мед, вбийте яйця, натріть цедру і видавіть сік апельсину. Трішки соку залиште для яблучної начинки. Отриману масу необхідно збити блендером.
Для другої начинки на крупній терці потріть яблука улюбленого сорту і перемішайте з корицею та рештою соку. Якщо фрукти кислі на смак, пакетик спецій краще брати із вмістом цукру.
Тісто готується напрочуд легко, оскільки його непотрібно вимішувати. Натріть у борошно промерзле масло, всипте розпушувач, перемішайте руками і розділіть на 3 частини.
«Зібрати» пиріг теж нескладно. На два шари тіста по черзі викладіть спочатку яблучну начинку, а потім одразу сирну. Третім шаром рівномірно покрийте верх.
Випікають десерт при температурі 180 градусів протягом години до утворення золотистої хрумкої скоринки.
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>
Що не кажіть, але патриції Стародавнього Риму таки зналися на м’ясі. Принаймні рецепти із найдавнішої кулінарної книги, яку, за легендою, уклав античний повар-гурман Марк Ґавій Апіцій, тому красномовний доказ >>
У кожної господині, яка любить куховарити вдома, є щонайменше один варіант приготування двох страв з однієї курки >>
Пісні страви можуть бути надзвичайно смачними, якщо для їхнього приготування використати перевірений часом рецепт >>