Смачніше за торт: рецепт насипного яблучного пирога з сиром

16:34, 22.01.2022
Смачніше за торт: рецепт насипного яблучного пирога з сиром

Насипний пиріг одразу з двома наповненнями – яблучним і сирним.

Для тих хто любить домашню випічку, але не має часу для приготування складних тортів, завжди знайдеться рівноцінна альтернатива.

 

Ютуб - канал «Готуємо смачно з Марією Макарчук» поділився рецептом насипного пирога одразу з двома наповненнями – яблучним і сирним.

 

Це якраз той випадок, коли смачний десерт може бути ще й корисним.

 

Інгредієнти для сирного шару:

 

- сир           - 500 г;

- яйця         - 2  шт; 

- апельсин  - 1 шт; 

- цукор        - 100 гр

 

Інгредієнти для яблучного шару:

           

- яблука - 1 кг;

- кориця - 10 г.

 

Інгредієнти для тіста:

 

- борошно              - 280 г;

- вершкове масло  - 180 г;

- цукор                   - 50 г;

- розпушувач - 10 г.

 

До сиру (бажано домашнього) покладіть цукор або мед, вбийте яйця, натріть цедру і видавіть сік апельсину. Трішки соку залиште для яблучної начинки. Отриману масу необхідно збити блендером.

 

Для другої начинки на крупній терці потріть яблука улюбленого сорту і перемішайте з корицею та рештою соку. Якщо фрукти кислі на смак, пакетик спецій краще брати із вмістом цукру.

 

Тісто готується напрочуд легко, оскільки його непотрібно вимішувати. Натріть у борошно промерзле масло, всипте розпушувач, перемішайте руками і розділіть на 3 частини.

 

«Зібрати» пиріг теж нескладно. На два шари тіста по черзі викладіть спочатку яблучну начинку, а потім одразу сирну. Третім шаром рівномірно покрийте верх.

 

Випікають десерт при температурі 180 градусів протягом години до утворення золотистої хрумкої скоринки.