«Закуска – супер!» Легкий рецепт приготування маринованого сала в банці

18:26, 21.01.2022
«Закуска – супер!» Легкий рецепт приготування маринованого сала в банці

Мариноване сало в банці.

Смачнішим за свіже українське сало може бути лише його кулінарна версія, створена руками наших вигадливих господинь.

 

Ютуб-канал «Готуємо смачно з Марією Макарчук» радить засолити шматок грудинки у спеціальному розсолі з тим, аби поживна нарізка була під рукою завжди.

 

Інгредієнти:

 

- сало грудинки     - 1 кг;

- часник                  - 10 зубчиків; 

- вода                       - 1 л;

- сіль                         -  6 ст. л.

 

Готуємо спочатку маринад. Для цього у майже киплячу воду покладіть очищену картоплину і, помішуючи, додайте невеликими порціями сіль.        

 

Як тільки коренеплід спливе на поверхню, солі вже достатньо.

 

Далі всипте перець горошком і сухе лушпиння цибулі, що додасть страві приємного аромату і кольору копченостей. Цей інгредієнт тут бажаний, але не обов’язковий.

 

Поки розсіл вихолоняє, наріжте грудинку широкими смужками і покладіть у банку так, аби лишалося місце для маринаду. Сюди ж додайте подрібнений часник та кілька лаврових листочків. Охолола рідина повинна повністю покрити сало. 

 

Накрийте слоїк кришкою і відправте до холодильника на 3-4 доби. Далі  кожен шматочок висушіть паперовим рушничком, обсипте з усіх боків меленими перцями, загорніть у фольгу і помістіть до морозильної камери.

 

Аби сало різалося легко, його варто потримати у холодильнику біля  30 хвилин.