У РФ розглянуть законопроєкт про визнання «незалежними державами «Л/ДНР»

12:34, 21.01.2022
У РФ розглянуть законопроєкт про визнання «незалежними державами «Л/ДНР»

Спікер російського парламенту Вʼячеслав Володін озвучив невтішні для України найближчі плани Держдуми РФ.

Вʼячеслав Володін – спікер російського парламенту 21 січня заявив, що наступного тижня відбудуться консультації щодо законопроєкту про визнання «ЛНР» і «ДНР». Після цього документ розгляне Рада нижньої палати Державної думи.

 

Як інформує УМ, про це російський високопосадовець написав 21 січня в Telegram-каналі.

 

Володін зазначив, що законопроєкт є «дуже серйозним і відповідальним» і продовжив наратив російської пропаганди про те, що Київ нібито ігнорує Мінські угоди, а країни НАТО хочуть «окупувати Україну»: «І те, й інше може обернутися трагедією. Ми не маємо цього допустити».

 

Окремо Володін додав, що необхідно шукати рішення щодо «гарантування безпеки наших громадян і співвітчизників у «ДНР» та «ЛНР».

 

19 січня 2022 року депутати від Комуністичної партії РФ у Державній думі зареєстрували проєкт постанови про звернення до президента Володимира Путіна із проханням офіційно визнати «незалежними державами» так звані «ДНР» та «ЛНР».

 

20 січня в Держдумі назвали цю ініціативу «несвоєчасною і провокаційною», а у Кремлі коментувати відмовилися, доки парламент не проголосує за проєкт документа.

 

Як повідомляла УМ, із Далекого Сходу Росії в Білорусь направили два дивізіони зенітних ракетних систем С-400 «Тріумф».