РФ направила з Далекого Сходу до Білорусі дивізіони ракетних систем С-400

11:13, 21.01.2022
РФ направила з Далекого Сходу до Білорусі дивізіони ракетних систем С-400

Ракетна система С-400 «Тріумф». (Фото: сайт Міноборони РФ)

Із Далекого Сходу Росії в Білорусь направили два дивізіони зенітних ракетних систем С-400 «Тріумф».

 

Як інформує УМ, про це 21 січня повідомило Міноборони Росії, яке стверджує, що ці ЗРС братимуть участь у навчаннях «Союзна рішучість — 2022».

 

С-400 перекидають залізницею із Хабаровського краю. У Білорусь техніка має прибути до 9 лютого. Вона буде задіяна у відпрацюванні «відбиття зовнішньої агресії» і «охороні кордону у повітряному просторі».

 

Раніше РФ повідомляла, що відправить до Білорусі 12 винищувачів Су-35 та дивізіон комплексів протиповітряної оборони «Панцир-С».

 

На сьогодні поблизу кордонів України зібрано більш ніж 100-тисячне угруповання військ РФ і воно продовжує посилюватися. Росія перекидає на захід танки, бронетехніку, авіацію і ракетні комплекси, у тому числі «Іскандери». Частину техніки розмістили дуже близько до кордону.

 

Крім цього Росія і Білорусь запланували військові навчання біля України та ЄС, які відбудуться з 10 по 20 лютого. Лукашенко говорив, що війська відпрацьовуватимуть «протистояння силам заходу і півдня».

 

Як повідомляла УМ, міністерка оборони Чехії Яна Чернохова заявила про готовність допомогти Україні на тлі зосередження російських військ уздовж кордону. Уряд готовий надати або продати зброю та боєприпаси.