«Смакота!» Рецепт пирога з капустою та фаршем

18:01, 19.01.2022
«Смакота!»  Рецепт пирога з капустою та фаршем

Домашній капустяний пиріг.

Якщо рідних людей хочеться порадувати особливим блюдом, а часу для приготування обмаль, варто спекти домашній капустяний пиріг.

 

З рецептом, який пропонує ютуб-канал «Все просто», легко влаштувати маленьке свято без великих затрат. 

 

Інгредієнти:

 

- капуста          - 700 г;

- цибуля            - 1 головка; 

- фарш               - 350 г;

- морква             -  150 г;

- сухі дріжджі    - 3 ст. л;

- борошно           - 300 г;

- цукор                - 2 ч. л;

- вода                   - 150 мл;

- олія                    - 50 г;

- яйця                   -  1 шт;

- сметана                - 1 ст. л;

- вершкове масло - 50 г.

           

           

Злегка підсмажте на олії дрібно порізану цибулю, додайте потерту моркву і добре протушкуйте.

 

Далі з невеликим інтервалом викладіть спочатку фарш, а потім покришену капусту. Додайте за смаком сіль та мелений перець і все ретельно перемішайте.

 

Поки готується на помірному вогні начинка, у борошно висипте сухі дріжджі, влийте олію, теплу воду, замісіть круте тісто і розділіть його на 4 частини.

 

Коржі необхідно розкачати якомога тонше. Три з них по черзі викладіть у форму, змащуючи кожну поверхню топленим маслом, а потім  рівномірно покрийте фаршем. Четвертим коржем прикрасьте зібраний пиріг, заливши верх збитим яйцем із сметаною.

 

Випічка готується протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.