Порошенко дізнається рішення суду про запобіжний захід на Водохреща

23:55, 17.01.2022
Порошенко дізнається рішення суду про запобіжний захід на Водохреща

Прихильники Порошенка чекали на нього під судом 12 годин: з 11.00 до 23.00. (facebook.com/petroporoshenko)

Печерський райсуд Києва переніс оголошення рішення про обрання запобіжного заходу п'ятому президентові Петру Порошенку на 19 січня, коли більшість українців святкують Водохреща.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Петро Порошенко прихильникам, які чекали на рішення під будівлею суду до пізньої ночі.

 

Відомо, що головуючий суддя Олексій Соколов пробув у нарадчій кімнаті 5 годин.

 

Після цього представник суду повідомив, що вихід судді із нарадчої кімнати і оголошення резолютивної частини рішення відбудеться 19 січня о 14.00.

 

Порошенко в оточенні нардепів "Євросолідарності" та адвокатів залишив суд і виступив перед людьми.

 

"Вони ухвалили рішення оголошувати рішення на Водохреще - 19-те число", - сказав Порошенко. Він додав, що його намагалися арештувати, але "щось в них пішло не так".

 

Нардеп подякував активістам, які зустрічали його в аеропорту та прийшли підтримати до Печерського райсуду. А також заявив, що чекає їх під судом 19 січня.

 

"Слухайте, які ми з вами круті. Вони намагалися виснажити нас, сподіваючись, що до 23:00 люди точно не дочекаються. І ми їм показали, що ми Україну любимо більше за будь-що. І ми зараз тут боремося за Україну. І вони злякалися. І на сьогоднішній день 17 січня для цього некомпетентного зеленого неподобства стане початком кінця їх безглуздої популістської епохи", - сказав Порошенко на ганку суду. 
 

Прихильники проводжали експрезидента до автівки, скандуючи: "Дякуємо" та "Україні потрібен Порох".

 

 

Як повідомляла «УМ», у ході засідання прокурор просив суд застосувати до Порошенка запобіжний у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 мільярд гривень.

 

Водночас захист наполягає, що Порошенко не набув статусу підозрюваного, оскільки повідомлення про підозру було здійснено в неналежний спосіб. Також адвокати просили суд повернути прокурору клопотання про обрання запобіжного заходу, оскільки воно, на їх думку є нікчемним.