Справа Порошенка: лідера «ЄС» пропонують арештувати з альтернативою застави в 1 млрд

18:00, 17.01.2022
Справа Порошенка: лідера «ЄС» пропонують арештувати з альтернативою застави в 1 млрд

Під час судових перерв Порошенко виходить до прихильників. (facebook.com/petroporoshenko)

Прокурор озвучив у суді клопотання про застосування до нардепа Петра Порошенка запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі мільярд гривень.

 

Як передає Україна молода, про це представник сторони обвинувачення заявив під час засідання Печерського суду в понеділок ввечері.

 

"Прошу застосувати відносно підозрюваного Порошенка Петра Олексійовича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці у межах досудового розслідування і визначити заставу у розмірі один мільярд гривень", - сказав прокурор.

 

Він також попросив суд застосувати до Порошенка обов'язки здати слідчому на зберігання свої паспорти, не відлучатися з місця проживання і прибувати до слідчого за першим викликом.

 

Аргументуючи суму застави у розмірі мільярд гривень, прокурор зазначив, що у справі фігурує сума у 3 млрд грн, а також тим, що Порошенко спроможний внести заставу такого розміру, оскільки у 2021 році задекларував 50 млн доларів і 420 млн грн доходу.

 

У свою чергу, адвокат Порошенка Володимир Єфименко заявив: "Не наведено жодного доказу існування хоча б одного ризику, про який каже закон. Ці твердження були наведені у формі припущень. Прошу прийняти рішення про відмову в клопотанні в повному обсязі".

 

Сам Порошенко під час виступу відкинув висунуті йому звинувачення у держзраді. 

 

Як повідомляла УМ, у понеділок вранці Порошенко зі скандалом пройшов прикордонний контроль (йому не повертали паспорт 15 хвилин) і виступив перед прихильниками у Жулянах.

 

Наразі Печерський районний суд обрає запобіжний захід п’ятому президенту України, лідерові «Європейської солідарності» Петрові Порошенку.