Справа Порошенка: Печерський суд оголосив перерву

12:45, 17.01.2022
Справа Порошенка: Печерський суд оголосив перерву

Петро Порошенко під час судової перерви виступив перед прихильниками. (facebook.com/iryna.gerashchenko)

Печерський суд оголосив перерву в засіданні з обрання запобіжного заходу п’ятому президенту, нардепу Петру Порошенку у справі про державну зраду.

 

Перерву оголошено до 14.00, що адвокати Порошенка Ілля Новіков та Ігор Головань могли ознайомитися з процесуальними документами.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Петро Порошенко під час мітингу перед своїми прихильниками перед будівлею суду. Також про це поінформували його адвокати у коментарях пресі.

 

Клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу Порошенку розглядає слідчий суддя Олексій Соколов.

 

Під час засідання адвокати лідера «Європейської солідарності» заявили, що формально їхній клієнт не є підозрюваним у справі про державну зраду та сприяння терористичній організації шляхом купівлі вугілля на окупованих територіях України у 2014-2015 роках.

 

 

«Захисникам не можуть бути зрозумілі процесуальні права та обов'язки на тій підставі, що Порошенко Петро Олексійович не має статусу підозрюваного в цьому провадженні. Ми не бачили жодного документа, який би підтверджував повідомлення Порошенка  про підозру», - сказав захисник Головань.

 

І додав: «Єдиний документ, який ми колись бачили – і я його навіть публікував у мережі: це лист паперу за підписом особи Бондаренко, в якому не заповнені графи прізвище, час і дата. Отже, жодного документа або іншого доказу, який би підтверджував факт повідомлення Порошенка про підозру, не існує. Ми його, в усякому разі, не бачили».

 

 

Як заявив сам Порошенко на мітингу, він разом із адвокатами спробує ознайомитися із 9-ма томами справи за дві години.

 

Він також повідомив, що сторона обвинувачення намагалася нав’язати йому безкоштовного державного адвоката, тоді як його інтереси вже представляє двоє захисників.

 

За словами Порошенка, коли його адвокати – Головань і Новіков заявили здивування з цього приводу, державний адвокат піднявся і обурено заявив, що «не братиме участі у цих провокаціях влади».

 

На думку, така позиція адвоката призвела до розгубленості сторони обвинувачення, яка не знала, що далі робити.

 

 

Як повідомляла «УМ», у понеділок вранці Порошенко зі скандалом пройшов прикордонний контроль (йому не повертали паспорт 15 хвилин) і виступив перед прихильниками у Жулянах.

 

На думку нардепів від «ЄС» кілька співробітників ДБР перевдягнулися у форму прикордонників і брали участь у незаконних діях. У Держприкордонслужбі та у ДБР це спростовують.