Диригентка Оксана Линів і скрипаль Андрій Мурза побралися у Львові, відео

12:03, 07.11.2021
Диригентка Оксана Линів і скрипаль Андрій Мурза побралися у Львові, відео

Щасливі молодята Оксана Линів і Андрій Мурза у Львові. (Фото: facebook.com/murza.andrii та facebook.com/oksana.lyniv)

Одна з найяскравіших жінок-диригентів на світовій сцені Оксана Линів і відомий скрипаль Дюссельдорфського симфонічного оркестру (Німеччина) Андрій Мурза побралися у Львові у суботу, 6 листопада.

 

Тандем зіркової диригентки і талановитого скрипаля поєднують також творчі проєкти, зокрема музика Моцарта і любов до всього українського.

 

Тим більше, що 43-річна пані Линів є засновницею та арт-директором фестивалю LvivMozArt, а її обранець Андрій Мурза є художнім керівником Одеського міжнародного конкурсу скрипалів.

 

Як повідомляє Україна молода, обоє молодят – і Оксана Линів і Андрій Мурза одночасно внесли зміни щодо інформації про себе на сторінках у Facebook:  вже в ніч на неділю змінили сімейний статус на "одружений" і "заміжня" і виклали власні світлини зі Львівської Національної опери у весільному вбранні.

 

 

Зауважимо, що раніше декілька ЗМІ помилково писали, що Линів і Мурза побралися ще взимку.

 

Втім, як вказує «УМ», молодята чітко вказують в рубриці «життєві події» у Facebook, що 8 лютого вони лише заручилися в Одесі і відтоді готувалися до весілля.

 

Подробиць весілля пара ще не розголошувала.

 

 

Втім, представниця Львівської Національної опери  Ольга Лозинська, яка була запрошена на весілля, оприлюднила у соцмережах відео молодят, яке підписала лаконічно:

 

«Перший весільний танець Оксани Линів і Андрія Мурзи у Львівській Національній опері».

 

«Україна молода» вітає молодят і бажає взаєморозуміння на довгі роки!

 

 

Нагадаємо, Андрій Мурза є переможцем кількох міжнародних конкурсів, серед яких міжнародний конкурс скрипалів імені Жуліо Кардона в Португалії, Еужена Кока в Молдавії і "Мистецтво XXI століття" в Україні.

 

Бере участь у роботі журі міжнародних конкурсів і проводить майстер-класи в Україні, Китаї і Німеччині.

 

Знаменита українська диригентка Оксана Линів завоювала визнання у всьому світі, і стала першою жінкою, яка мала честь відкривати Байройтський фестиваль класичної музики за всі 145 років його існування.

 

Львів'янка також працювала з багатьма відомими світовими оркестрами та оперними театрами в Україні, Австрії, Німеччині, Чехії, Франції, Швейцарії, Японії, Іспанії, Швеції, Естонії, Угорщині та Румунії.

 

Як повідомляла «УМ», саме українка Оксана Линів стала першою жінкою в історії, яка диригувала оркестром Швейцарії на концерті, присвяченому річниці ООН. Захід відбувся у Victoria Hall в Женеві 24 жовтня 2021 року.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радіодиктант національної єдності-2021 прочитає Юрій Андрухович 9 листопада.