Оксана Линів стала першою жінкою-диригенткою концерту до річниці ООН

09:06, 26.10.2021
Оксана Линів стала першою жінкою-диригенткою концерту до річниці ООН

Українка Оксана Линів радіє історичному моменту. (facebook.com/oksana.lyniv)

Українка Оксана Линів стала першою жінкою в історії, яка диригувала оркестром Швейцарії на концерті, присвяченому річниці ООН. Захід відбувся у Victoria Hall в Женеві.

 

Як інформує Україна молода, про це диригентка повідомила на власній сторінці у Facebook.

 

«Мені випала честь виступати на щорічній святковій офіційній події, організованій радою ООН, і на концерт були запрошеними постійні представники 193 держав світу. І вперше за історію створення ООН мені як жінці-диригентці довелося керувати святковим концертом. Для багатьох важливих осіб в аудиторії це стало вражаючим і зворушливим фактом», — написала Линів.

 

Оксана назвала подію історичним моментом, «коли слово „Україна“ було в кожного на вустах». «Та найбільше серед всіх відгуків про цей незабутній концерт мене вразили слова мера Женеви: „Ці звучання і музика репрезентували сьогодні найпрекрасніший прапор свободи у світі“», — додала Линів.

 

 

Оксана Линів — українська диригентка, народилась у Львівській області. Засновниця та художній керівник фестивалю LvivMozArt, засновниця і головний диригент Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU.

 

Нещодавно Линів стала музичним директором італійського Teatro Comunale Bologna. Жінку запросили на таку важливу посаду в державному театрі в країні вперше в історії Італії.

 

Як повідомляла Україна молода, раніше під керівництвом Оксани Линів у Німеччині виконали симфонічну поему «Мазепа».