У Європарламенті звинувачують режим Лукашенка у смерті Шишова

13:37, 03.08.2021
У Європарламенті звинувачують режим Лукашенка у смерті Шишова

За Віталієм Шишовим стежили невідомі.

Депутати Європарламенту німкеня Віола фон Крамон і литовець Петрас Аустревічюс відреагували на смерть керівника Білоруського дому в Україні Віталія Шишова і поклали відповідальність за це на владу Білорусі.

 

Як повідомляє Україна молода, свою позицію євродепутати виклали у соцмережах.

 

«Ще один кошмар. Ніхто не є у безпеці. Білорусь, Лукашенко вбиває власний народ. Цього разу в Україні», - написала німецька депутатка від "Зелених" фон Крамон.

 

Пан Аустревічюс, у свою чергу, пише:

 

«Вбивство громадянина Білорусі Віталія Шишова, керівника неурядової організації «Білоруський дім» в Україні є ще одним актом міжнародного тероризму з боку режиму Лукашенка».

 

Євродепутат нагадує про вбивство журналіста Павла Шеремета у 2016 році, за яким, на його переконання, стоїть білоруський КДБ.

 

Як повідомляла «УМ», 3 серпня голову Білоруського дому в Україні Віталія Шишова 1995 року народження, який зник у Києві напередодні, знайшли повішеним у столичному парку.

 

Колеги Шишова з Білоруського дому заявили, що за Віталієм стежили, і поліція про це знала. Вони переконані, що смерть Шишова – це "спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного для режиму білоруса", і заявили, що продовжуватимуть домагатися встановлення істини в загибелі Віталія.

 

У Верховній Раді закликали міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського взяти розслідування смерті Шишова під особистий контроль.