Голова Білоруського дому в Україні Віталій Шишов знайдений повішеним у Києві

08:37, 03.08.2021
Голова Білоруського дому в Україні Віталій Шишов знайдений повішеним у Києві

Голова спільноти «Білоруський дім в Україні» Віталій Шишов. (Фото БДУ)

Голова спільноти «Білоруський дім в Україні» Віталій Шишов зник під час ранкової пробіжки у Києві в понеділок вранці. Хлопець не виходив на зв’зок.

 

Як інформує Україна молода, про зникнення Шишова повідомляється на telegram-каналі БДУ.

 

«Шишов вийшов, імовірно, на щоденну пробіжку (удома не виявлено його спортивних речей) і не повернувся. З його номера було зроблено кілька так званих «глухарів», однак зараз зв'язатися з ним неможливо», - наголошують у спільноті білоруської діаспори.

 

Зазначається, що хлопець більше на зв'язок не виходив.

 

«Ми прочесали масив, де він зазвичай здійснював пробіжки, але ніяких слідів Віталія не виявили», - додають у Білоруському домі.

 

Повідомляється, що поліцію сповістили, а на місце відправили кінолога.

 

Згодом у Білоруському домі в Україні повідомили усе, що дізналися протягом понеділка про зникнення Шишова:

 

«Отже, на камерах зафіксовано, як Шишов виходив з дому на пробіжку о 9-й ранку, а в 10-й повинен був повернутися. Його телефон відключений від відстежування місцеположення через гугл-акаунт, а годинника та фітнес-браслета при ньому не було. З веж його телефон відстежили, але зазначають про великий квадрат пошуків».

 

Організація інформує, що викликали поліцію і подзвонили в СБУ, написали заяву, сповістили Прикордонну службу та Нацполіцію.

 

Відомо, що кінологи обнишпорили ліс з собаками, де Віталій бігає - нічого не знайшли.

 

 

Станом на 22:00 в ніч на вівторок волонтери все ще прочісували лісосмугу.

 

ДОПОВНЕНО: Віталія Шишова, який зник у Києві 2 серпня, знайшли повішеним у столичному парку вранці 3 серпня. З місця події вилучили мобільний телефон і особисті речі Шишова.

 
За даним фактом розпочали кримінальне провадження за статтею 115 ККУ (умисне вбивство). У поліції Києва підкреслили, що будуть перевіряти всі версії, в тому числі версію вбивства, замасковану під суїцид. 
 
 
Зазначається, що повну картину подій встановлять після допиту свідків, аналізу відеозаписів з камер системи "Безпечне місто", проведення експертиз і слідчих експериментів.  Поліція Києва просить усіх, хто знав Шишова, надати інформацію про останні тижні його життя – його психоемоційний стан, можливі погрози тощо. 
 
 
Як повідомляла «УМ», білоруська спортсменка Христина Тимановська, яку намагалися насильно вивезти з Олімпіади після критики керівництва збірної, отримала гуманітарну візу Польщі. Її чоловік втік з Білорусі в Україну.