Аваков про Путіна: «Скажений собака» біля воріт

16:36, 16.04.2021
Аваков про Путіна: «Скажений собака»  біля  воріт

Арсен Аваков каже, що військові та цивільні патріоти будуть рішуче захищати свої сім'ї та свою землю.

У разі вторгнення Росії до України ветерани та резервісти повинні бути готовими до мобілізації.

 

Цей заклик адресований і бійцям, які на початку війни на Донбасі воювали в складі добровольчих батальйонів.

 

Як інформує УМ, про це написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїїй сторінці у Facebook.

 

Очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков наголошує, що Україна є мирною країною, але у разі нової агресії Російської Федерації військові та цивільні патріотичні сили будуть рішуче захищати свої сім'ї та свою землю.

 

«Путінський режим знов накопичує військові сили біля кордонів України, погрожуючи новою агресією! Скажений собака знову біля наших воріт… Нам не звикати - ми на своїй землі і будемо захищатися!– патріотично закликав  керівник  МВС, -  Сьогодні вкрай важливо відповісти на загрозу зібрано й адекватно: концентрацією всіх патріотичних сил України навколо спільної мети — дати рішучу відсіч можливим провокаціям та агресії!

 

Консолідовані сили державників та цивільних патріотів-ветеранів — регулярні сили ЗСУ, МВС та резервісти повинні об'єднавшись встати на захист своєї країни. Так було в 2014. Так буде і зараз, якщо доведеться!».

 

Аваков нагадав, що 7 років тому потужною силою стали добровольчі формування патріотів, які разом із силами ЗСУ змогли зупинити окупантів.

 

Нині ж Україна є сильнішою і боєздатнішою, ніж у 2014 році.

 

«Дякую кожному бійцю Добробатів за гідну службу в зоні АТО! Закликаю вас, побратими, якщо Батьківщина покличе — знову об'єднатися і стати на захист рідної землі!», - зазначив Арсен Аваков.

 

Як повідомляла "УМ", посол України в Німеччині Андрій Мельник закликав Захід надати Україні сучасне озброєння і негайно прийняти в НАТО, в іншому разі на порядку денному постане питання відновлення ядерного статусу.

 

Петро Порошенко запропонував три кроки для виходу із ескалації ситуації на Донбасі, яка відбувається на тлі нарощування російської армії уздовж українських кордонів.