Справи проти Венедиктової: САП розкрила подробиці

10:57, 17.03.2021
Справи проти Венедиктової: САП розкрила подробиці

Венедиктова змінила групу прокурорів у справі Татарова

В Україні паралельно розслідуються два виробництва проти генерального прокурора Ірини Венедиктової за її втручання в справу Олега Татарова. Розслідування проводить Національне антикорупційне бюро України та Державне бюро розслідувань через те, що Венедиктова змінила групу прокурорів у справі.

 

Як інформує УМ, про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив виконуючий обов'язки голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук.



Він заявив, що двічі допитувався по справі Венедиктової в ДБР. При цьому розслідування НАБУ триває, однак поки Венедиктову на допит не викликали, додавши, що не обговорював цю справу з генпрокурором.

 

"Вона (Ірина Венедиктова - ред.) просто знає, що є таке виробництво. Тут не стоїть питання вдоволення або невдоволення. Є факт, ми розслідуємо. Це робота правоохоронного органу. Всі в рівних умовах, що генеральний прокурор, що пересічний прокурор", - зазначив Грищук.

 

Голова САП додав, що спілкувався із заступником генпрокурора Олексієм Симоненко, який безпосередньо забрав справу Татарова від НАБУ.

 

"Кілька разів спілкувалися. На наступний день вранці, після того, як забрали у нас це справа, він мені про це повідомив. У нас відбулася неприємна розмова. Я говорив йому, що це неправильний підхід до розслідування", - пояснив Грищук.

 

За його словами, під час розмови він і дізнався, що у справі Татарова є якесь рішення суду.

 

Нагадаємо, в грудні НАБУ оголосило заступнику голови Офісу президента Олексію Татарові про підозру у можливій причетності до корупції.

 

Пізніше справа Татарова передали на розслідування в Службу безпеки України. При цьому в Офісі генпрокурора заявили, що підозра Татарові було оголошено з порушеннями.

 

У підсумку НАБУ відкрило кримінальне провадження через можливе втручання генпрокурора Ірини Венедиктової у справу Татарова.

 

Нагадаємо, НАБУ розслідує справу стосовно можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася.

 

На Банковій не бачать проблеми в тому, що Татаров може бути причетним до корупції. Мовляв, інцидент стосується періоду коли Татаров не працював в Офісі президента.