Олег Татаров оплатив омріяне навчання у Вашингтоні

09:14, 16.01.2021
Олег Татаров оплатив омріяне навчання у Вашингтоні

Олег Татаров оплатив навчання політиці у Вашингтоні.

Скандально відомий заступник голови Офісу президента Олег Татаров зробив перший платіж за навчання в American University у столиці США – місті Вашингтон.

 

Чиновника з Банкової зараховано на курс публічного адміністрування та політики, перший платіж склав $ 9 569.

 

Як повідомляє Україна молода, ці витрати пояснив сам Олег Татаров у соцмережах в ніч на суботу, після того, як про такі витрати посадовця стало відомо публічно.

 

"Довго готувався до вступу до American University у м. Вашингтон, США. Після отримання від університету підтвердження мого зарахування на курс публічного адміністрування та політики, який буду проходити онлайн, перерахував перший платіж – $ 9 569. Що й зобразив у своїй декларації згідно з вимогами закону", - написав Олег Татаров.

 

Раніше ЗМІ виявили суттєві зміни в майнових статках Татарова: у документі зазначено, що 13 січня Татаров оплатив навчання вартістю 269 129 грн в Американському університеті у Вашингтоні, округ Колумбія, США.

 

Згідно з декларацією за 2019 рік, яку Татаров подавав як кандидат на посаду в Офісі президента, у нього є дочка Марія та син Дмитро.

 

У 2019 році Олег Татаров заробив в "Укрбуді" 62 351 грн, в Адвокатському об'єднанні "Креденс" 126 819 грн, у Національній академії внутрішніх справ – ще 100 503 грн, а на підприємницькій діяльності він збагатився на 4 471 718 грн. Його дружина Тетяна також працювала в академії внутрішніх справ (зарплата 100 031 грн.), у ТОВ "Креденс" (зарплата 102 815 грн) та займалася бізнесом (заробила 4 998 600 грн).

 

Як повідомляла «УМ», Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють Олега Татарова в причетності до фальсифікації експертизи у справі "Укрбуду".

 

24 грудня 2020 года Офіс генпрокурора передав справу Татарова з НАБУ в СБУ. У НАБУ це назвали умисною спробою відстрочити обрання запобіжного заходу.

 

Обрання запобіжного заходу Татарову мало відбутися 24 грудня, однак його перенесли через передачу справи в СБУ. 28 грудня ВАКС також не зміг обрати Татарову запобіжний захід: на засідання не з'явилися прокурори.