Велика реставрація: в Україні відновлять 150 об’єктів культурної спадщини

20:26, 10.03.2021
Велика реставрація: в Україні відновлять 150 об’єктів культурної спадщини

Олександр Ткаченко під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм».

Проєкт реконструкції об’єктів культурної спадщини "Велика реставрація" розрахований на 3 роки і охопить 150 об'єктів в Україні.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм» у середу.

 

«Наша родзинка – це «Велика реставрація», про яку вже багато говорили. Ми розпочинаємо роботу вже цього року. Складаємо разом із місцевими адміністраціями списки, які мають затвердити експерти. Це 150 об’єктів. Бюджет на цей рік – 2 млрд грн. Тривалість програми – 3 роки», –  сказав міністр.

 

За його словами, хоча проєкт обмежений у часі, але досвід східноєвропейських країн свідчить про те, що така робота триватиме й надалі.

 

«Це нові сенси в регіонах, це туристичні магніти, це й нові дороги, які ведуть до об’єктів «Великої реставрації». Об’єкти розташовані по всій території країни», – зазначив пан Ткаченко.

 

Зазначимо, що на "Велику реставрацію" цього року закладено 2 млрд грн, які поділяються на 1,7 млрд грн (закладені в спецфонд від гральної сфери) і 300 млн грн загального фонду.

 

Як повідомляла «УМ», Олександр Ткаченко вважає, що слід відтермінувати на 1,5 року введення штрафів за невикористання української мови у сфері обслуговування. Мовляв, за той час треба провести промоцію на вивчення мови.