Коронавірус на Прикарпатті: на в'їздах встановлять карантинні блокпости

16:51, 18.02.2021
Коронавірус на Прикарпатті: на в'їздах встановлять карантинні блокпости

На Прикарпатті через спалах коронавірусної інфекції ввели низку нових обмежень

На Прикарпатті через спалах коронавірусної інфекції ввели низку нових обмежень. Зокрема на в'їздах до Івано-Франківської області встановлять карантинні блокпости: із температурним скринінгом та первинним медоглядом.

 

Як інформує УМ, такий метод однозначно буде дієвим, переконана епідеміологиня, експертка Всесвітньої організації охорони здоров'я Наталія Виноград, передає 24 канал.

 

За її словами, така тактика обрана дуже правильно.

 

"Вона дозволить локалізувати велике епідускладнення і зменшити навантаження шляхом можливого приїзду додаткових пацієнтів", - зазначила Виноград.

 

"Важливо, щоб ці випадки не поширились на ті території, які наразі не мають такого рівня епідеміологічного ускладнення", – зауважила епідеміологиня.

 

Вона наголосила, що стан здоров'я людей перевірятимуть і під час в'їзду, і під час виїзду з території. "Я розумію занепокоєння керівництва області, щоб не додалось нових хворих. Але ми маємо відповідати за те, щоб звідти не поширилась (хвороба –ред).

 

Як повідомляла УМ, Івано-Франківська область 17 лютого повідомила про 646 нових випадків зараження коронавірусом. Це найвищий добовий приріст захворюваності по Україні.

 

Через погіршення ситуації в області запровадили обмеження червоної зони карантину, які діятимуть від 22 до 28 лютого.

 

Головний санлікар країни Віктор Ляшко заявив, що на Івано-Франківщині планують розгорнути додаткові ліжка