Прикарпаття з 22 лютого в червоній карантинній зоні

16:50, 17.02.2021
Прикарпаття з 22 лютого в червоній карантинній зоні

Через погіршення ситуації з коронавірусом у Івано-Франківській області запроваджують обмеження червоної зони карантину. Вони діятимуть з 22 до 28 лютого.

 

Як інформує УМ, обласна комісія ТЕБ та НС ухвалила це рішення у середу, 17 лютого. У засіданні взяли участь очільник МОЗ Максим Степанов та головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

 

Ляшко, зокрема, наголосив, що ситуація з розповсюдження COVID-19 у регіоні залишається напруженою. "Вона вже, я б сказав, майже критична", – зауважив він.

 

Він додав, що обласна влада виконала усі вимоги МОЗ, підготувавши 50% всіх лікарняних ліжок в регіоні для розміщення пацієнтів з COVID-19. При цьому, 80% цих ліжок забезпечені подачею кисню.

 

Однак, навіть попри зусилля місцевих чиновників, вільних ліжкомісць для пацієнтів з коронавірусом у лікарнях Прикарпаття все одно не вистачає.
Головний санітарний лікар підкреслив, що впродовж останніх 10 днів стрімко зростає кількість нових випадків коронавірусу в області, та що гірше – стає більше й госпіталізацій.

 

"Без додаткових обмежень подолати або стримати це стрімке поширення COVID-19 неможливо", - наголосив Ляшко.

 

Найближчим часом державна комісія ТЕБ та НС також розгляне питання про введення обмежень на в'їзд та виїзд з Івано-Франківської області.


Саме тому на Прикарпатті доводиться повертати обмеження червоної зони карантину. Відтак, буде заборонена робота розважальних закладів, нічних клубів, кінотеатрів, спортивних залів; заклади громадського харчування можуть працювати тільки на винос; не можна проводити культурні та релігійні заходи, а також очне навчання учнями 5 – 11 класів. зауважимо, що у червоній зоні карантину також діють обмеження усіх інших зон.

 

Як повідомляла УМ, на Прикарпатті розгортають тимчасовий госпіталь.

 

Кабмін продовжив дію карантину в Україні до 30 квітня. Уряд повернув поділ на кольорові зони та адаптивний карантин, нові правила діятимуть з 24 лютого.