Баканова заслухають у Раді щодо кримінальних розбірок в СБУ

16:25, 31.01.2021
Баканова заслухають у Раді щодо кримінальних розбірок в СБУ

Іван Баканов має розповісти нардепам про те, що відбувається в СБУ.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки та комітет з питань правоохоронної діяльності проведуть спільне закрите засідання, на якому заслухають керівництво Служби безпеки України в понеділок, 1 лютого о 15.00.

 

Наразі невідомо, чи до Ради прийде голова СБУ Іван Баканов чи направить когось зі своїх заступників.

 

Як повідомляє Україна молода, про закрите засідання комітетів щодо кримінальних розборок на рівні керівництва СБУ інформує пресслужба Апарату парламенту в неділю.

 

Згідно з порядком денним, на засідання винесено лише одне питання — інформація керівництва СБУ щодо резонансних подій, пов’язаних зі співробітниками СБУ, та перспективи розвитку відомства.

 

Як повідомляла «УМ», полковник спецпідрозділу СБУ "Альфа" Андрій Расюк затриманий за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Це нібито пов'язано із корупційними розбірками між колишніми і нинішними представниками керівництва СБУ.

 

За даними слідства, організатор замаху - колишный перший заступник голови СБУ Дмитро Нескоромний запропонував 50 тисяч доларів за вчинення злочину, злочин планувався у змові декількох осіб.

 

Днями Нескоромного оголосили у розшук. 

 

За даними журналістських розслідувань, бригадний генерал СБУ Андрій Наумов оформляє елітну нерухомість і авто на матір і цивільну дружину.