Дмитро Нескоромний оголошений у міждержавний розшук

10:38, 30.01.2021
Дмитро Нескоромний оголошений у міждержавний розшук

Наразі місцезнаходження Дмитра Нескоромного не встановлено.

Слідчі Служби безпеки України оголосили у всеукраїнський і міждержавний розшук колишнього першого заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного, якого підозрюють в організації замовного вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба СБУ у коментарі низці ЗМІ.

 

Наразі місцезнаходження Нескоромного не встановлено. Втім, від його імені анонсувалася пресконференція у Брюсселі, яка планувалася у перші дні лютого, але була скасована через карантин.

 

Слідчі СБУ також аналізують матеріали, опубліковані в ЗМІ, щодо наявності в діях Нескоромного ознак вчинення злочину, передбаченого статтею 111 ККУ - державна зрада.

 

Зокрема, слідчі перевіряють плівки, на яких може фігурувати Нескоромний, на порушення закону про державну зраду.

 

Зауважимо, що напередодні ЗМІ оприлюднили аудіозаписи, в яких, Нескоромний, у телефонних розмовах, ймовірно, прихильно висловлювався про  президента РФ Володимира Путіна та російську церкву.

 

Так, на аудіо Нескоромний розмовляє телефоном з двома чоловіками. Слідство позначає їх як "Ч" та "Владика".

 

Колишній заступник голови СБУ, зокрема, вітає одного зі співрозмовників із Новим роком "за московським часом".

 

Іншому чоловікові Нескоромний каже, що не подивився  "Володимира Володимировича", якого називає "красенем", переймається статусом Української православної церкви Московського патріархату та передає привіт "московській родині".

 

У той же час, працівник Антитерористичного центру СБУ, що підозрюється у підготовці вбивства генерала Наумова - Юрій Расюк, погодився на угоду зі слідством. Він дав покази органам досудового слідства, але поки що не був допитаний у суді. Замовником вбивства він назвав саме Дмитра Нескоромного. 

 

Тоді як у суді був допитаний свідок Сергій Артеменко, який за версією слідства мав стати виконавцем злочину.

 

Як повідомляла «УМ», полковник спецпідрозділу СБУ "Альфа" Андрій Расюк затриманий за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Це нібито пов'язано із корупційними розбірками між колишніми і нинішними представниками керівництва СБУ.

 

За даними слідства, організатор замаху запропонував 50 тисяч доларів за вчинення злочину, злочин планувався у змові декількох осіб.

 

За даними журналістських розслідувань, бригадний генерал СБУ Андрій Наумов оформляє елітну нерухомість і авто на матір і цивільну дружину.