Полковник СБУ Андрій Расюк затриманий за підготовку вбивства генерала СБУ Андрія Наумова

09:08, 23.01.2021
Полковник СБУ Андрій Расюк затриманий за підготовку вбивства генерала СБУ Андрія Наумова

Затримання Андрія Расюка. (Фото з ФБ-сторінки Юрія Бутусова)

Полковник елітного спецпідрозділу СБУ «Альфа» Андрій Расюк затриманий оперативниками Служби безпеки за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ, бригадного генерала Андрія Наумова.

 

Затримання відбулося у Києві в п’ятницю. Замовником вбивства Наумова нібито є колишній заступник голови СБУ Дмитро Нескоромний, якого зараз розшукують.

 

Як інформує Україна молода, про вражаючі обставини розбірок в оточенні голови СБУ Івана Баканова повідомив журналіст Юрій Бутусов в ніч на суботу.

 

Інформацію про затримання «альфівця» Расюка і розшук Нескоромного, який нібито зумів втекти під час затримання в наручниках (!), підтверджують неофіційні джерела інших ЗМІ в силових структурах.   

 

                                    Андрій Расюк. 

 

Юрій Бутусов оприлюднив світлини затримання Расюка і стверджує, що підозрюваний в організації замовного вбивства нібито збирався передати гроші за вбивство "правої руки" і друга голови СБУ Івана Баканова – начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

 

 

Зауважимо, що останній має скандальну репутацію і вважається ледь не «тіньовим» керівником Служби безпеки, в минулому - прокурор і чиновник. Лише кілька місяців тому – в жовтні 2020 року, на Покрову, Наумову було присвоєно звання бригадного генерала президентом Зеленським. І це лише через рік служби у СБУ.

 

Щодо ймовірного замовника вбивства Наумова, яким за версією СБУ є полковник Дмитро Нескоромний, то він з 1 липня до 8 листопада 2019 року був заступником голови СБУ, а з 8 листопада по 13 березня 2020-го був першим заступником голови СБУ - начальником Головного управління по боротьбі з корупцією СБУ.

 

Наразі Нескоромний перебуває у складі СБУ без посади. Після затримання Расюка розшукують і Нескоромного, йому заборонено виїзд з України.

 

 

Пан Бутусов наголошує, що передумови для таких "бригадних" розборок виникли вже давно:

 

«Кожен підприємець, який займається експортом-імпортом товарів народного споживання, знає, що економічні підрозділи СБУ у великому масштабі здійснюють рекет і вимагання, по суті "кришують" тіньовий бізнес. На початку 2020-го року головним "рішалою" був Нескоромний. Але за останній рік усі сфери тіньового бізнесу СБУ підім'яв під себе права рука і найближчий друг голови СБУ Івана Баканова Андрій Наумов».

 

І додає, що ця «права рука» Баканова став «символом корупції і вседозволеності», наближених до оточення Баканова співробітників СБУ. Мовляв, нині Наумов є дуже багатою людиною, який «за своїм корупційним впливом перевершив і Демчину, і Семочко».

 

На думку Бутусова, ця історія засвідчує, що головним завданням спецслужби на чолі з Бакановим є  боротьба за тіньові фінансові потоки

 

Водночас, канал «Карточный офіс» у Telegram повідомляє, що Нескромний втік під час затримання, хоча й був закутий у наручники. Підтвердження цієї інформації наразі немає.

 

Як повідомляла "УМ", за даними журналістських розслідувань, бригадний генерал СБУ Андрій Наумов оформляє елітну нерухомість і авто на матір і цивільну дружину. 
 
Раніше слідчі СБУ закрили кримінальне провадження щодо ймовірної державної зради експрезидента Кучми та керівника Офісу Президента Єрмака під час переговорів у Мінську.