Олексій Навальний вилетів з Берліна до Москви, відео

17:29, 17.01.2021
Олексій Навальний вилетів з Берліна до Москви, відео

Олексій і Юлія Навальні летять до Москви з Берліна.

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який лікувався у Німеччині після отруєння препаратом «Новічок», вилетів рейсом авіакомпанії «Побєда» з Берліна до Москви у неділю після обіду.

 

Рейс 636 Берлін-Москва має приземлитися в аеропорту Внуково близько 18:30 за київським часом).

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують у чисельних відеотрансляціях російські ЗМІ.

 

Зокрема, коли Навальний зайшов на борт літака, люди (серед них було багато журналістів, які завчасно взяли квитки саме на цей рейс) встали зі своїх місць і підійшли до нього. Звучало багато питань.

 

У свою чергу, пан Навальний заявив, що не боїться повертатися до Росії.

 

"Чого мені боятися в Росії? Що зі мною може поганого трапитися в Росії?", - відповідав опозиціонер. І додав, що він, як і кожен громадянин, має право повернутися додому. 

 

Він також здивувався репліці одного з репортерів про те, що в Росії його можуть арештувати. «За що?», - лаконічно перепитав Навальний.

 

На питання, чи буде він проводити нові розслідування (щодо корумпованості Кремля – Ред.), він сказав: "Звичайно, тому і повертаюся".

 

Люди довго не хотіли сідати на місця, і не давали Навальному із дружиною пройти на свій, як він сказав «щасливий 13-й ряд». Тож і політик, і бортпровідники неодноразово просили пасажирів сісти, щоб літак міг злетіти.

 

До речі, німецькі служби привезли Навального на летовище до літака на чорній "Ауді" з мигалками. Також в супроводі була друга урядова машина і екіпажі поліції. Отже він не перебував у аеропорту, з міркувань безпеки, жодної хвилини.

 

 

Нагадаємо, раніше прокуратура Москви попередила про відповідальність за заклики до участі в "неузгодженій масовій акції" в аеропорту "Внуково" 17 січня, куди з Німеччини має намір прилетіти опозиціонер Олексій Навальний. Адже його прихильники хотіли влаштувати лідеру зустріч, втім, влада Росії перешкоджає цьому.

 

Силовики в Петербурзі вже затримали принаймні 8 осіб, які планували зустрічати Навального у Внуково. До аеропорту також підігнали автозаки.

 

Як повідомляла «УМ», 20 серпня 2020 року Навальному стало зле в літаку, коли він повертався з Томська в Москву. Авіалайнер здійснив вимушену посадку в аеропорту Омська. Опозиціонер у стані коми був доставлений в реанімацію місцевої лікарні, а через два дні його відправили до Берліна.

 

Німецькі експерти виявили в організмі Навального сліди отруєння нервово-паралітичним речовиною групи "Новічок". Лабораторії Німеччини, Франції та Швеції, а також експерти Організації по забороні хімічної зброї підтвердили факт отруєння.

 

У грудні автори спільного розслідування The Insider, Bellingcat і CNN за участю Der Spiegel прийшли до висновку, що замах на Навального вчинила в Томську спецгрупа з восьми оперативників ФСБ із секретного підрозділу відомства, які діяли під прикриттям Інституту криміналістики ФСБ.