Рада не змогла скасувати карантин вихідного дня

14:16, 17.11.2020
Рада не змогла скасувати карантин вихідного дня

За перегляд карантину вихідного дня проголосувало лише 149 нардепів.

Верховна Рада не підтримала рішення рекомендувати уряду переглянути запровадження карантину вихідного дня під час засідання парламенту у вівторок.

 

Як повідомляє Україна молода, "За" ухвалення відповідної постанови проголосувало 149 нардепів за необхідної кількості 226.

 

Перед голосуванням більшість фракцій жорстко розкритикували рішення Кабміну про локдаун вікенду, але голосів у залі так і не набралося.

 

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запропонував дати уряду два тижні, щоб подивитись чи дасть посилення карантину бажаний результат, а вже потім приймати рішення.

 

У пояснювальній записці депутати вказували, що посилення обмежень на вихідних «можуть мати негативний вплив на економіку України». Тому постановою хотіли рекомендувати уряду пом'якшити «карантин вихідного дня» стосовно:

 

приймання відвідувачів у закладах громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо);

приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;

приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення;

діяльності закладів культури і проведення культурних масових заходів;

приймання відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

 

Як повідомляла «УМ», правоохоронці закрили за порушення карантину вихідного дня 2,4 тисячі закладів торгівлі, ресторанів і кафе та спортклубів протягом суботи – неділі, 14-15 листопада.

 

Раніше президент Зеленський закликав місцеву владу і бізнес взаємодіяти, щоб «карантин вихідного дня» виявився ефективним. 
 
 

11 листопада Кабінет Міністрів ухвалив рішення про запровадження на території України обмежень помаранчевого рівня. Низка міст відмовляється виконувати рішення уряду.  

 

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про скасування карантину вихідного дня під час засідання погоджувальної ради у понеділок, 16 листопада.

 

Прем’єр Денис Шмигаль виправдовує причини запровадження урядом карантину вихідного дня і попереджає, що в разі його недотримання добова кількість хворих в Україні може перетнути позначку у 20 тисяч вже через три тижні.