Карантин вихідного дня: поліція закрила 2,4 тисячі закладів торгівлі і кафе

14:00, 16.11.2020
Карантин вихідного дня: поліція закрила 2,4 тисячі закладів торгівлі і кафе

Голова Нацполіції Ігор Клименко попереджає про відповідальність порушників карантину вихідного дня. (Фото Нацполіції)

Правоохоронці закрили за порушення карантину вихідного дня 2,4 тисячі закладів торгівлі, ресторанів і кафе та спортклубів протягом суботи – неділі, 14-15 листопада.

 

При цьому, найбільше порушень карантину зафіксували в регіонах, де місцева влада відмовлялася виконувати відповідне рішення уряду Шмигаля.

 

Як інформує Україна молода, про це розповів голова Нацполіції Ігор Клименко у понеділок.

 

«Впродовж цих вихідних поліцейські пильно стежили за дотриманням вимог «карантину вихідного дня», передбаченого рішенням уряду. Загалом поліція за суботу-неділю закрила понад 2400 суб’єктів господарювання, які працювали всупереч Постанові Кабміну. Серед них більше 1,5 тисячі закладів торгівлі, майже 800 закладів харчування, близько 30 нічних клубів та 20 спортзалів», - наводить коментар пана  Клименка сайт Нацполіції України.

 

 

За його словами, складено майже 2 тисячі адмінпротоколів за порушення карантину на відповідальних осіб, розпочато 9 кримінальних проваджень.

 

Найбільше порушень карантинних обмежень поліцейські зафіксували у так званих «бунтівних» регіонах: це – Львівська, Дніпропетровська, Тернопільська, Черкаська, Одеська області.  Крім того, також багато порушників виявили в столиці та на Київщині.

 

«Я вкотре наголошую на тому, що поліція діє в рамках своїх повноважень і реагує відповідно на всі порушення чинного законодавства. Якщо громадяни відверто ігнорують закон, то мають понести відповідне покарання», - наголосив Ігор Клименко.

 

Як повідомляла «УМ», лише протягом минулої суботи поліція закрила 1,4 тисячі суб’єктів господарювання за порушення карантину вихідного дня.

 

Раніше президент Володимир Зеленський закликав місцеву владу і бізнес взаємодіяти, щоб «карантин вихідного дня» виявився ефективним. 
 
 

11 листопада Кабінет Міністрів ухвалив рішення про запровадження на території України обмежень помаранчевого рівня. Низка міст відмовляється виконувати рішення уряду.  Тоді як прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що місцева влада повинна дотримуватися карантину вихідного дня і закликав правоохоронців проконтролювати це.

 

Мер Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що «більшої дурні, ніж карантин «вихідного дня» він не бачив.

 

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про скасування карантину вихідного дня під час засідання погоджувальної ради у понеділок, 16 листопада