Данила Гетманцева хочуть звільнити з посади голови податкового комітету

13:09, 17.11.2020
Данила Гетманцева хочуть звільнити з посади голови податкового комітету

Засідання парламенту 17 листопада проводила заступниця голови Верховної Ради, нардепка від «Батьківщини» Олена Кондратюк.

Парламентські фракції "За майбутнє" та "Батьківщина" ініціюватимуть реєстрацію проєкту постанови щодо звільнення Данила Гетманцева з посади голови податкового комітету.

 

Станеться це у тому випадку, якщо Рада не ухвалить рішення про відтермінування касових апратів для ФОПів у вівторок.

 

Як повідомляє Україна молода, про це під час виступу у Раді заявив нардеп від "За майбутнє" Тарас Батенко.

 

«Сьогодні, якщо ми не вирішимо проблеми з РРО, якщо ми не допоможемо вирішити це питання для наших ФОПів, наша депутатська група "За майбутнє" (я більш ніж переконаний, що до нас приєднаються інші фракції та групи) буде ініціювати реєстрацію проєкту постанови щодо звільнення пана Гетманцева з посади голови профільного комітету», - наголосив обранець.

 

Пан Батенко додав: «Або ми вирішуємо цю проблему у сесійній залі, або замість нас буде говорити вулиця. Тому після наради з прем'єром щодо карантину вихідного дня наша депутатська група разом з фракцією "Батьківщина" ініціює перерву щодо термінового обговорення питання щодо ФОПів і конкретного вирішення у сесійній залі».

 

На думку лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко, Україна стала єдиною країною в світі, яка «під час пандемії почала закручувати гайки малому бізнесу, середньому класу, і забирати навіть те, що у них було».

 

«Касові апарати - по суті, коли ми мусимо допомогти, ми нищимо їх такими законами, які приймаються в парламенті. Я прошу депутатів прийняти два законопроєкти: 4313 про відтермінування більш ніж на рік касових апаратів та 3853-2, який скасовує насилля над малим і середнім бізнесом», - заявила пані Тимошенко.

 

Нагадаємо, парламент тимчасово очолила заступниця голови Ради, нардепка від «Батьківщини» Олена Кондратюк після того, як голова ВР Дмитро Разумков і його перший заступник Руслан Стефанчук захворіли на коронавірус.

 

Як повідомляла «УМ», у вівторок рух на вулиці Грушевського в урядовому кварталі столиці перекрили мітингувальники, які виступають проти касових апаратів для ФОП.

 

Податковий комітет Верховної Ради планує запропонувати Раді ухвалити консолідований варіант законопроєкту про відтермінування застосування касових апаратів для ФОПів, який не охоплюватиме ризикові групи.