Очільниця Ради Олена Кондратюк хоче скасувати карантин вихідного дня

11:56, 16.11.2020
Очільниця Ради Олена Кондратюк хоче скасувати карантин вихідного дня

Олена Кондратюк - перша жінка, яка очолила Верховну Раду, хоча й тимчасово.

Заступниця голови Верховної Ради, нардепка від «Батьківщини» Олена Кондратюк тимчасово виконує обов’язки спікера парламенту після того, як голова ВР Дмитро Разумков і його перший заступник Руслан Стефанчук захворіли на коронавірус.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідне розпорядження спікера Разумкова оприлюднено про покладання виконання обов’язків голови Ради на пані Кондратюк оприлюднено в понеділок.

 

Тим самим Верховну Раду вперше очолила жінка, хоча й тимчасово.

 

Т.в.о. спікера одразу взялася до справ і ініціювала скасування карантину вихідного дня.

 

Зокрема, у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про скасування карантину вихідного дня під час засідання погоджувальної ради у понеділок, 16 листопада

 

Так, Олена Кондратюк наголосила: "Під моїм керівництвом та керівництвом всіх політичних фракцій і груп була зареєстрована спеціальна постанова № 4381 про рекомендацію скасувати карантин вихідного дня урядом".

 

На її думку, уряд Шмигаля вдався до неоднозначних рішень, які поставили багатьох громадян у безвихідне становище.

 

У свою чергу представник "Слуги народу" Олександр Корнієнко заявив, що вони підтримали розгляд постанов, які стосуються карантину на засіданні 17 листопада, але ще будуть визначатися, як саме голосуватимуть.

 

Нагадаємо, 11 листопада спікер парламенту Дмитро Разумков повідомив, що отримав позитивний результат тесту на COVID-19. Вже 12 листопада у першого заступника голови Верховної Ради Руслана Стефанчука підтвердили захворювання на COVID-19.

 

Раніше президент Володимир Зеленський закликав місцеву владу і бізнес взаємодіяти, щоб «карантин вихідного дня» виявився ефективним. 
 
 

Як повідомляла «УМ», 11 листопада Кабінет Міністрів ухвалив рішення про запровадження на території України обмежень помаранчевого рівня. Низка міст відмовляється виконувати рішення уряду.  Тоді як прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що місцева влада повинна дотримуватися карантину вихідного дня і закликав правоохоронців проконтролювати це.

 

Мер Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що «більшої дурні, ніж карантин «вихідного дня» він не бачив.