SaveФОП: підприємці перекрили вулицю Грушевського і пікетують Раду

11:50, 17.11.2020
SaveФОП: підприємці перекрили вулицю Грушевського і пікетують Раду

Підприємці з руху SaveФОП під час акції «Податковий майдан» під будівлею Верховної Ради.

Підприємці, переважно з руху SaveФОП продовжують акцію «Податковий майдан» під будівлею Верховної Ради на вулиці Грушевського у центрі Києва вже другий день поспіль.

 

Цього разу акція значно багатолюдніша, ніж напередодні. Між мітингувальниками і поліцією навіть сталися невеличкі сутички через те, що люди не пропускали народних депутатів до Ради і правоохоронцям довелося створювати для обранців «коридор».

 

Адже у вівторок, 17 листопада, Рада може ухвалити рішення, яке дозволить працювати без касових апаратів до 2022 року. Напередодні це рішення підтримав профільний комітет.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують свідки події з місця проведення «Податкового майдану».

 

Зазначається, що рух на вулиці Грушевського в урядовому кварталі столиці перекрито підприємцями, які виступають проти запровадження касових апаратів для фізичних осіб-підприємців.

 

Водночас окремі народні депутати безперешкодно проходять до парламенту через натовп.

 

Люди тримають прапори України та білі прапори з написами «SaveФОП» і назвами міст. Підприємці вимагають ухвалення законопроєктів №2644 і №2645, які пропонують скасувати закони 128-IX і 129-IX. Останні зобов’язують ФОПів мати касові апарати.

 

 

Нагадаємо, що закони про застосування касових апаратів у сферах торгівлі, харчування та послуг, а також про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі 17 жовтня підписав президент Володимир Зеленський.

 

Вони запроваджують з 1 січня 2020 року обов'язкове використання реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями, що працюють у сферах торгівлі та харчування.

 

Разом з цим, передбачається, що підприємці зможуть замість купівлі касових апаратів і видачі паперових чеків завантажити на свій смартфон, планшет чи комп’ютер  відповідний додаток і видавати за його допомогою електронні чеки.

 

Водночас у листопаді депутати хотіли відтермінувати запровадження в Україні обов'язкових касових апаратів для ФОПів. Зазначали, що через пандемію малий та середній бізнес потерпає. Однак голосування у Раді провалили.