Карантин вихідного дня: Нацполіція закрила майже 1,4 тисячі закладів

15:36, 15.11.2020
Карантин вихідного дня: Нацполіція закрила майже 1,4 тисячі закладів

Керівництво Нацполіції прозвітувало про свою роботу під час карантину вихідного дня. (Фото Нацполіції)

Працівники Нацполіції розпочали 9 кримінальних проваджень та склали 990 адміністративних протоколів за порушення карантину вихідного дня в Україні лише протягом минулої суботи. Також припинено роботу майже 1,4 тисячі суб’єктів господарювання.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Нацполіція в неділю.

 

За даними поліції, під час рейдів було залучено близько 20 тисяч правоохоронців: зокрема, працювали 1542 рейдові групи, які перевірили понад 17 тисяч суб’єктів господарювання.

 

«У результаті припинено роботу 1355 закладів господарювання, діяльність яких забороняється у вихідні дні: 891 закладів сфери торговельного і побутового обслуговування населення, 416 закладів громадського харчування, 21 дискотек та нічних клубів, 18 спортивних залів, фітнес-центрів та басейнів, 6 торговельно-розважальних центрів, 3 заклади, що надають послуги з розміщення осіб (крім готелів)», - йдеться в повідомленні Національної поліції.

 

 

Найбільше порушень зафіксовано у Львівській області – 390, у Дніпропетровській – 209, у Черкаській – 128, у місті Києві – 121, у Київській – 84 та у Тернопільській – 74.

 

За виявленими порушеннями складено 990 адміністративних протоколів, передбачених ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину) Кодексу про адміністративні правопорушення. Також до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо 9 кримінальних правопорушень.

 

Загалом за добу зафіксовано 1029 повідомлень, пов’язаних з порушенням карантинних заходів, а від початку карантинних обмежень - 134 067 таких повідомлень. Поліцейські склали 52 003 адміністративні протоколи та розпочали 445 кримінальних проваджень, поінформували в Нацполіції.

 

Нагадаємо, що багато підприємців в Україні виступили проти карантину вихідного дня.

 

Як повідомляла «УМ», 11 листопада Кабінет Міністрів ухвалив рішення про відмову від адаптивного карантину і запровадження на території України обмежень помаранчевого рівня.

 

Низка міст відмовляється виконувати рішення уряду.  Тоді як прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що місцева влада повинна дотримуватися карантину вихідного дня і закликав правоохоронців проконтролювати це.

 

Мер Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що «більшої дурні, ніж карантин «вихідного дня» він не бачив.

 

Тоді як президент Зеленський закликає мерів не грати у «добрих поліцейських»