Всеукраїнське опитування Зеленського коштуватиме понад 100 млн гривень

16:57, 23.10.2020
Всеукраїнське опитування Зеленського коштуватиме понад 100 млн гривень

Так зване "опитування" не матиме жодних юридичних наслідків.

Всеукраїнське опитування населення, заплановане президентом Володимиром Зеленським на 25 жовтня, обійдеться у 103 млн гривень.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

 

Таку суму озвучила глава правління громадянської мережі «ОПОРА» Ольга Айвазовська, грунтуючись на даних компаній, які набирають людей для організації цього опитування.

 

«Загальна кількість витрат, за нашими даними, які надходили безпосередньо від організаторів цього процесу, складають близько 75 млн грн, якщо говорити безпосередньо про «польову» частину — виключно про витрати на роботу та організацію роботи волонтерів на вході до виборчих дільниць», — сказала Айвазовська.

 

Вона пояснила, що з волонтерами планують укладати цивільно-правові договори підряду.

 

«Вартість компенсації, яка буде виходити на руки, становить близько 1 200 грн. Йдеться про цивільно-правові угоди, до них потрібно додати ще 40% податкових зборів різного типу, які потрібно сплатити в бюджет. Відповідно максимальна кількість витрат орієнтовно становить 103 млн грн, якщо ми говоримо про суму, з якої ще будуть сплачені податки, а також компенсовано 40 грн координаторам за кожну додатково залучену людину», — сказала Айвазовська.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський закликав українців прийти на виборчі дільниці в неділю, 25 жовтня, та відповісти на п'ять важливих для кожного запитань. Водночас конкретно, якими будуть ці п'ять запитань, глава держави пообіцяв розповісти пізніше.

 

Зеленський оголосив усі п'ять питань так званого "опитування", яке не матиме жодних юридичних наслідків.

 

Всеукраїнське опитування профінансує «Слуга народу».