Глава Державної судової адміністрації Холоднюк подав у відставку – ЗМІ

15:27, 22.10.2020
Глава Державної судової адміністрації Холоднюк подав у відставку – ЗМІ

Заяву Холоднюка розглянуть найближчим часом

Очільник Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк написав заяву про відставку. За інформацією ЗМІ, заяву фігуранта у справі суддів Окружного адмінсуду має розглянути Вища рада правосуддя.

 

Рішення щодо Холоднюка ухвалять вже найближчим часом, інформує "РБК-Україна" з посиланням на власні джерела.

 

Саме Вища Рада правосуддя і вирішує питання щодо призначення та звільнення голови Державної судової адміністрації.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вищий антикорупційний суд відсторонив Холоднюка з посади

 

Зазначимо, що Холоднюк є фігурантом справи, порушеної проти судді Павла Вовка та його колег з Окружного адміністративного суду Києва. Аби Холоднюк не перешкоджав слідству, Вищий антикорупційний суд відсторонив його з посади.

 

Холоднюк очолює Державну судову адміністрацію ще з 2014 року.  На державній службі з 2008 року.

 

Був заступником голови Державної служби автомобільних доріг України.

 

З 2011 року – у ДСА, спочатку працював керівником планово-фінансової служби ДСА, а згодом – начальником теруправління в Києві.

 

У 2019 році Вища рада правосуддя оголосила конкурсу на посаду голови ДСА, на якому переміг Сергій Пушкар.

 

Холоднюк звернувся до Окружного адмінсуду Києва з вимогою скасувати результати конкурсу. В ОАСК це і зробили, Холоднюк залишився на посаді. У листопаді 2019 року Верховний суд визнав ухвалу ОАСК незаконною.

 

Як повідомляла УМ, Національне антикорупційне бюро України оприлюднило нові записи розмов керівників Окружного адмінсуду Києва. Їх підозрюють у спробі захоплення судової влади. 1 вересня Вища рада правосуддя розгляне клопотання про тимчасове відсторонення глави ОАСК Павла Вовка з посади.

 

Нагадаємо, 17 липня НАБУ повідомило про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову та ще п'ятьом суддям і керівнику Державної судової адміністрації Зиновію Холоднюку.

 

НАБУ підозрює суддів у створенні злочинної організації з метою захоплення влади у Вищій кваліфікаційній комісії суддів і Вищій раді правосуддя.
У суді заявили, що підозри було оголошено не за правилами.

 

Після цього, НАБУ оголосило в розшук  Павла Вовка, його заступника, трьох суддів ОАСК та двох колишніх членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

 

Вовк заявив, що готовий прийти на допит.