Голова ОАСК Вовк готовий прийти на допит в НАБУ

09:52, 12.08.2020
Голова ОАСК Вовк готовий прийти на допит в НАБУ

Вовк заявив, що перебуває в Україні

Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк заявив про готовність прийти на допит в Національне антикорупційне бюро після того, як його оголосили в розшук.

 

Як інформує УМ, про це він написав у фейсбуці вранці у середу.

 

"Я перебуваю в Україні, ні від кого не ховаюся, адресу суду, вважаю, в НАБУ ще не забули. (Звичайно, не забули, раз на рік заходять обов'язково). Я, як законослухняний громадянин, готовий прийти на допит в порядку, передбаченому КПК", - написав Вовк.

 

Він знову заявив, що дії НАБУ розцінює як втручання в діяльність суддів і повідомив, що "відповідні заяви будуть подані до правоохоронних органів".

 

Як повідомляла УМ, Національне антикорупційне бюро розшукує підозрюваних, які діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК Павлом Вовком

 

НАБУ звинувачує голову ОАСК Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їх роботі.

 

17 липня НАБУ презентувало 45-хвилинне відео про Вовка і ОАСК, де голова суду та суддя обговорювали, як будуть "владу захоплювати". Записи розмов, оприлюднені НАБУ, Павло Вовк назвав сфальсифікованими, і додав, що у відставку не збирається.

 

Також Вовка викликали на допити до НАБУ 3 і 6 серпня.