Справа ОАСК: суд відсторонив від посади голову Державної судової адміністрації Холоднюка

11:29, 01.10.2020
Справа ОАСК: суд відсторонив від посади голову Державної судової адміністрації Холоднюка

Строк відсторонення — два місяці

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива НАБУ про відсторонення голови Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка від посади.

 

Як інформує УМ, про це пресслужба суду повідомила у Facebook.

 

Строк відсторонення — два місяці, тобто до 1 грудня.

 

НАБУ підозрює Холоднюка у «створенні злочинної організації та захопленні влади». На початку серпня Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

 

Як повідомляла УМ, Національне антикорупційне бюро України оприлюднило нові записи розмов керівників Окружного адмінсуду Києва. Їх підозрюють у спробі захоплення судової влади. 1 вересня Вища рада правосуддя розгляне клопотання про тимчасове відсторонення глави ОАСК Павла Вовка з посади.

 

Нагадаємо, 17 липня НАБУ повідомило про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову та ще п'ятьом суддям і керівнику Державної судової адміністрації Зиновію Холоднюку.

 

НАБУ підозрює суддів у створенні злочинної організації з метою захоплення влади у Вищій кваліфікаційній комісії суддів і Вищій раді правосуддя.
У суді заявили, що підозри було оголошено не за правилами.

 

Після цього, НАБУ оголосило в розшук  Павла Вовка, його заступника, трьох суддів ОАСК та двох колишніх членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

 

Вовк заявив, що готовий прийти на допит.