Лопес переміг Ломаченка і забрав усі його пояси

09:31, 18.10.2020
Лопес переміг Ломаченка і забрав усі його пояси

Лопес здолав Ломаченка у Лас-Вегасі.

23-річний американський боксер Теофім Лопес став абсолютним чемпіоном світу в легкій вазі, оскільки переміг 32-річного українця Василя Ломаченка під час бою на арені MGM Grand в Лас-Вегасі в ніч на неділю, 18 жовтня.

 

На кону стояли всі головні чемпіонські пояси у легкій вазі — WBA Super, WBC Franchise, WBO і The Ring, якими володів Ломаченко, а також пояс американця IBF.

 

Про це інформує «Україна молода» з посиланням на трансляцію двобою на Megogo в неділю вранці (за київським часом).

 

З самого початку поєдинку Ломаченко повільно вивчав суперника, уникаючи атак Лопеса. Американець був активнішим. У другому раунді Лопес пішов в атаку, українцю довелося захищатися.

 

На четвертому раунді Ломаченко почав «вмикатися» і затягувати суперника у свій темп. Хоча у Лопеса все одно статистично вдвічі більше ударів.

 

За рішенням суддів Лопес виграв бій. Фінальний рахунок арбітрів: 119-109, 117-111, 116-112. Тоді як Ломаченко програв усі пояси. Відтак, Лопес, який до бою володів поясом IBF, став абсолютним чемпіоном світу в легкій вазі. У їхньому контракті на бій не був передбачений реванш.

 

Враховуючи нещодавні скандальні проросійські заяви Ломаченка ветеран АТО, кандидат у мери міста Запоріжжя Валерій Прозапас так відреагував на його поразку в соцмережах:

 

«Просто надо пєрєстать отвєчать на удари.

Чємпіонство ето просто делєжка навєрху.

Ето федерациі нас поссорілі, простим боксєрам дєліть нєчєво.

Надо отдєлять спорт от тітулов.

Пояса не хлєб нє намажеш.

Ех, Вася, а який козак був».

 

 

Василь Ломаченко провів 15 поєдинків серед профі, в 14 із них боксер переміг (10 — нокаутом), в одному програв.

 

Тоді як Теофім Лопес провів 15 поєдинків серед профі, в кожному з яких переміг (12 — нокаутом).

 

Перед боєм відбулася традиційна процедура зважування. Суперники показали однаково вагу: Василь Ломаченко - 61,2 кг, Теофім Лопес - 61,2 кг.

 

Напередодні зустрічі видання The Athletic, повідомило, що український боксер за участь у двобої отримає $3,25 мільйона, а його американському супернику заплатять $1,5 мільйона.

 

 
Як повідомляла "УМ", у травні скандальні розмірковування українських боксерів Олександра Усика і Василя Ломаченка «про єдину віру, вітчизну і народ» у російському документальному фільмі  «Здрастуй, брате! Христос воскрес» обурили багатьох українців. 
 
 
Так, сайт «Миротворець» вніс обох боксерів до своєї бази «Чистилище», як таких, що не помічають і виправдовують російську агресію проти України.