Ломаченку і Усику пропонують «Чистилище» і громадянство РФ

19:57, 08.05.2020
Ломаченку і Усику пропонують «Чистилище» і громадянство РФ

Василь Ломаченко і Олександр Усик потрапили до "Чистилища" сайту "Миротворець".

Скандальні розмірковування українських боксерів Олександра Усика і Василя Ломаченка «про єдину віру, вітчизну і народ» у російському документальному фільмі  «Здрастуй, брате! Христос воскрес» не лишилися непоміченими, як в Україні, так і в Росії.  

 

Так, сайт «Миротворець» вніс обох боксерів до своєї бази «Чистилище», як таких, що не помічають і виправдовують російську агресію проти України.

 

Тоді як генеральний секретар Федерації боксу Росії Умар Кремльов заявив, що готовий надати Василю Ломаченку і Олександру Усику російське громадянство.

 

Про це повідомляє «Україна молода» з посиланням на українські і російські ЗМІ.

 

«Усик і Ломаченко – гідні люди, гідні спортсмени, які відстоюють свою позицію. Це не позиція України, що їх не люблять. Їх обох там люблять і обожнюють. Не тільки в Україні, але і в Росії і Білорусі, весь православний світ їх любить і підтримує. Так само і я підтримую. Є в Україні десятки виродків, які за долари бігають і виконують доручення. Ось вони можуть бути незадоволені. Але на 40 мільйонів в Україні, це максимум кілька тисяч чоловік», - дещо агресивно заявив Умар Кремльов.

 

І продовжив у тому ж дусі: «Ми готові надати Усику та Ломаченку російське громадянство, якщо ці десятки виродків в Україні будуть сіяти негатив навколо цих чудових спортсменів. Ми такими спортсменами пишаємося».

 

Генсек Федерації боксу Росії вважає, що у базу "Миротворець" включають не зрадників України, а навпаки – зрадники включають людей в цю базу.

 

Тоді як волонтери, які ведуть сайт "Миротворець", назвали чемпіонів світу з боксу Ломаченка та Усика "слабкими істотами, які легко стали інструментом російської пропаганди".

 

«Свідомо вони це роблять, або ж з точки зору фінансового інтересу, чи просто втратили/не мали генної пам’яті свого народу – це для України вже не важливо. Прийшов час зізнатись, що місце у Чистилищі, серед колаборантів і зрадників, ці малороси твердо заслужили. Будучи медійно відомими людьми, користуючись популярністю і спортивною славою, вони приміряли на себе роль душпастирів українців», - наголошують у «Миротворці».

 

І констатують: «Повторюючи кремлівські тези про єдинонародність, відкидаючи російську агресію і заперечуючи незалежність українського православ’я від контролю Росії (країна-агресор) РПЦ, вони стали на сторону зрадників України. Цим і запам’ятаються нащадкам».

 

У свою чергу, перша ракетка України Сергій Стаховський розкритикував боксерів-співвітчизників Олександра Усика і Василя Ломаченка за їх слова, сказані в російському фільмі про церкву.

 

«Це ж**а. Я цей фільм не дивився і не збираюся. Ми живемо у вільній країні, де кожен може робити те, що хоче. Але це треш», — заявив Стаховський.

 

За словами тенісиста, тепер заяви боксерів підхоплять телеканали, які війну на Донбасі називають громадянським конфліктом.

 

Також Стаховський висловився про слова боксерів, які, коментуючи бойові дії на Донбасі, заявили, що не будуть розривати відносини з росіянами через те, що царі сваряться. Тенісист зауважив: «Якби Путін стріляв — це одне. Але коли тисячі солдат приїжджають, коли артилерійські академії здають залік, стріляючи з Ростовської області на територію України — це нормально?».

 

Як повідомляла «УМ», Олександр Усик та Василь Ломаченко оскандалилися на грунті ідеології: разом із митрополитом РПЦ в Україні Онуфрієм боксери знялися у російському пропагандистському документальному фільмі «Здрастуй, брате! Христос воскрес».

 

У стрічці Ломаченко і Усик розповідають про свою православну віру, вітчизну і дружбу з росіянами.