«Не чіпляюсь ні за рейтинги, ні за владу»: Зеленський

10:00, 12.10.2020
«Не чіпляюсь ні за рейтинги, ні за владу»: Зеленський

Президент перебував з офіційним візитом у Великій Британії.

Президент України Володимир Зеленський на запитання про свої дії в разі невдачі на президентській посаді відповів, що не буде чіплятися за владу.


Як інформує УМ, про це він сказав у інтерв’ю на британському шоу BBC HARDtalk.

 

«Якщо я не зможу закінчити війну, значить потрібно, щоб прийшла інша людина, яка спроможна закінчити цю трагічну історію між нашими країнами», - сказав Президент.

 

Він додав, що ніколи не чіплявся за рейтинги і владу, і піти з посади не є для нього проблемою.

 

На запитання журналіста Стівена Сакура про те, що "з Володимиром Путіним при владі у Москві немає можливості миру, при якому повернете всі території, які зараз більше не контролюєте?", Зеленський відповів: 

 

"Ми розуміємо всі сьогодні, що у нас є тільки Нормандський формат, і ми йдемо по мінському напрямку. Ми розуміємо, що суб'єкти у Мінському процесі - ми і Російська Федерація, ми вдячні посередництву ОБСЄ на цьому складному шляху.  Але перший найголовніший пункт був - забезпечити стале припинення вогню. Я вважаю, що сьогодні цей пункт виконаний. Що стосується речей, слів, які йдуть з Кремля. Я розумію, для чого це, проте я таки хочу вам сказати, що ми готові йти за Мінськом. Що стосується тих розбіжностей, які є і в мене, і в нашому суспільстві, щодо того, що підписав пан Порошенко, так, вони є, і всі знають - і пані Меркель, і пан Путін - я йому неодноразово відкрито говорив: ні, будуть умови, будуть особливі умови, закон про особливий статус - це зміни в Конституції згідно з децентралізацією. Воно все має бути, я з цим згоден, але зміни Конституції, ті, які вони хочуть, вони сьогодні неможливі. І передача кордону українській владі після виборів - це неправильно. Ми не можемо забезпечити вибори там. Ніхто зі спостерігачів не приїде. Хто буде приїжджати на ту частину і проводити там вибори, якщо там є озброєні люди. Всі це розуміють. Але ми йдемо за Мінськом. Є таке, треба, щоб Мінськ був трішечки гнучкішим. Ви розумієте, що пройшов час…

 


Як повідомляла УМ, президент України 7 і 8 жовтня перебував з офіційним візитом у Великій Британії. У перший день візиту він з дружиною Оленою Зеленською зустрівся з герцогом і герцогинею Кембриджськими.

 

Також Володимир Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Британії Борисом Джонсоном. Вони підписали угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство.