Подружжя Зеленських запросило принца Уїльяма з дружиною до України

00:06, 08.10.2020
Подружжя Зеленських запросило принца Уїльяма з дружиною до України

Володимир і Олена Зеленські подякував запросили принца Уїльяма з дружиною відвідати Україну з візитом. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою зустрілися з членами британської королівської родини Їхніми Королівськими Високостями Герцогом та Герцогинею Кембриджськими - принцом Уїльямом та герцогинею Кембриджською Кетерін Міддлтон.

 

Зустріч відбулася у межах офіційного візиту до Великої Британії в Букінгемському палаці у середу.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує Офіс президента.

 

Зазначається, що це – перша аудієнція президента України у членів британської королівської родини.

 

Під час зустрічі сторони обговорили екологічні ініціативи, двосторонні взаємодії з питань медичної реабілітації військовослужбовців, гендерну та соціальну рівність та протидію домашньому насильству.

 

«Співрозмовники також обговорили необхідність тісної координації країн світу задля подолання пандемії коронавірусу та забезпечення рівного доступу держав до вакцини у разі її розробки», - додають на Банковій.

 

Під час зустрічі Володимир Зеленський подякував за теплий прийом і запросив принца Уїльяма з дружиною відвідати Україну з візитом.

 

Серед іншого, Велика Британія та Україна домовилися про спільне виробництво ракетних катерів для ЗСУ. Зокрема, в присутності президента Зеленського сторони підписали меморандум, що передбачає переоснащення Військово-морських сил ЗСУ.

 

Зокрема, меморандум про посилення співпраці у військовій і військово-технічній сферах підписали міністр оборони України Андрій Таран та Державний секретар з питань оборони Великої Британії та Північної Ірландії Бен Уоллес.

 

Документ передбачає залучення фінансування Британського експортно-кредитного агентства у розмірі 1,25 млрд фунтів стерлінгів.

 

Президент України також відвідав базу Королівських ВМС у місті Портсмуті.

 

Як повідомляла «УМ», 7 жовтня в Одеський порт вперше зайшов в рамках дружнього візиту есмінець протиповітряної оборони королівських ВМС Великої Британії - ракетоносний HMS Dragon D35.